• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse verliest en begint met slappe 1 op 9 aan de competitie

  Er was geen reden tot een feestje op het Lisp (archieffoto).

  Union heeft een overval gepleegd op het Lisp. De nieuwkomer in tweede klasse trakteerde degradant Lierse, tot groot ongenoegen van het thuispubliek, op een 1-2-nederlaag. Na drie matchen staat Lierse 11e met 1 puntje.

  Union opende de debatten in Lier met een doelpunt van Zitte (0-1). Vanuit het niets kwam Lierse op gelijke hoogte: Velikonja zette de 1-1 met een rare bots op het bord. Diezelfde Velikonja vertikte het net na de rust om van dichtbij de 2-1 te maken. Zijn deviatie spatte uit elkaar op de lat.

  Lierse had wel balbezit, maar de betere kansen waren voor de bezoekers. Cabeke benutte er eentje van en scoorde de 1-2. Na de wedstrijd gingen de Lierse-spelers hun supporters groeten, maar een flink aantal had daar weinig zin in en trakteerde de spelers op een fluitconcert en wegwerpgebaren.

  Lierse - Union 1-2 (rust 1-1)

  Goals: Zitte 0-1, Velikonja 1-1, Cabeke 1-2