• home
 • video
 • pas verschenen

  Groene kaart moet fair play in de Serie B belonen

  Het initiatief wordt voorlopig niet toegepast in de Serie A.

  De Italiaanse tweede klasse pakt dit weekend uit met een primeur. De Serie B wil sportief gedrag promoten met een groene kaart.

  Het concept van de groene kaart is eenvoudig: een speler die sportief gedrag vertoont, krijgt zo'n kaart als beloning voorgeschoteld. Je krijgt zo'n kaart als je bijvoorbeeld een fout toegeeft aan de scheidsrechter of een geblesseerde tegenstander helpt.

  "We willen hiermee de spelers belonen die zich laten opmerken door hun fair play", luidt de uitleg bij de Serie B, de Italiaanse tweede klasse. Het systeem werd overigens al getest in de Italiaanse jeugdreeksen.

  Na de laatste speeldag zal er een klassement van de groene kaarten opgemaakt worden. De speler met de meeste groene kaarten achter zijn naam, mag een beloning in ontvangst nemen.