• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Gaan in Cyprus niet zomaar met 5-0 winnen"

  De Rode Duivels richten hun blik op de partij tegen Cyprus. Courtois denkt niet dat het een makkelijke trip wordt. "Het is warm, het veld ligt waarschijnlijk niet zo goed en ze zullen een defensief blok vormen."

  Van alle spelers die in de basis stonden tegen Bosnië-Herzegovina was Courtois de enige die vanmorgen al opnieuw op het trainingsveld stond. "Ik vond dat we gisteren vrij goed gespeeld hebben. Iedereen wil natuurlijk altijd zo snel mogelijk en zo goed mogelijk voetballen, maar dat is niet altijd even makkelijk."

  "Onze prestatie als team was goed en dan zijn het individuele spelers die de match beslissen. Ik denk dat dat overal zo is, bij Barcelona, bij Chelsea, bij Madrid, ... Belangrijke matchen worden soms beslist door individuele klasse. En die hebben we. Het is moeilijk voetballen tegen een verdedigend blok. Als de tegenstander haar taken goed uitvoert, is het moeilijk om de gaatjes te vinden. Als er dan ruimte is, moet je kansen creëren en die afmaken."

  "Gisteren is dat gelukt en dat zal zondag opnieuw moeten. De match in Cyprus moet gewonnen worden, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Het zal niet zomaar 5-0 worden deze keer. Het is er warm, het veld ligt waarschijnlijk niet goed, en ze zullen een stevig blok vormen. Dan is het moeilijk om tempo te ontwikkelen."

  "Maar we gaan voor die zes op zes. Iedereen bereidt zich voor als een prof. Misschien kiest de trainer wel voor frisse jongens. Dat moet hij beslissen, maar iedereen is klaar. Of Benteke speelt? Dat weet ik niet. Dat hangt ook af van de keuze van de trainer. Ons programma is nog vrij makkelijk, dus de kwalificatie mogen we niet meer uit handen geven."