• home
 • video
 • pas verschenen

  Beelden schetsen ander verhaal van "valpartij" Paulinho

  Sergio Paulinho verdween woensdag uit de Vuelta.

  Oleg Tinkov was woensdag woedend omdat een motor van de Spaanse tv-zender TVE zijn renner Sergio Paulinho ten val had gebracht. Volgens Tinkov was er sprake van een aanrijding, die de opgave van Paulinho tot gevolg had. Maar de televisiebeelden spreken de Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo toch deels tegen.

  De woede-uitbarsting van Oleg Tinkov werd natuurlijk gevoed door een eerder incident met Peter Sagan. De Slovaak werd zaterdag aangereden door een motor en moest een dag later opgeven.

  Woensdag was het opnieuw prijs voor de ploeg van Tinkov: Sergio Paulinho was het volgende slachtoffer van de Spaanse motoren.

  De Portugees was ten val gebracht door een motor, moest opgeven en kreeg 17 hechtingen in zijn been. Tinkov reageerde als door een wesp gestoken. "Wat een rommelige en waardeloze race", was één van zijn opmerkingen.

  Maar de televisiebeelden tonen een iets genuanceerder verhaal: Paulinho snijdt een bocht scherp aan en tikt een motor aan. De motor reed op een ongelukkige plaats, maar Paulinho komt niet ten val. De Portugees reageert wel met een scheldtirade, maar is dus nooit tegen de vlakte gegaan.

  De fase tussen de motor en Paulinho

  Tweet: