• home
 • video
 • pas verschenen

  Tevreden Wilmots: "Ook volgende twee wedstrijden absoluut winnen"

  Wilmots: "We hebben Bosnië uit de race om de tweede plaats geduwd."

  Na de zege tegen Bosnië-Herzegovina toonde bondscoach Marc Wilmots zich opgetogen over de prestatie van zijn team: "Ik zag heel even twijfel bij mijn spelers na de vroege achterstand, maar daarna reageerden ze uitstekend." Ook aanvoerder Vincent Kompany was achteraf goed geluimd: "We hebben veel karakter laten zien tegen een taaie ploeg."

  Het was een voldane Marc Wilmots die voor de microfoon verscheen na de 3-1-zege tegen Bosnië-Herzegovina. "We wisten dat Bosnië de bal aan ons zou laten. Bij hun eerste doelkans scoorden ze dan op de counter na een schitterende actie van Dzeko. Ik zag heel even twijfel bij mijn spelers, maar daarna reageerden ze uitstekend. Mijn ploeg is gegroeid en heeft meer ervaring."

  Wilmots was ook niet blind voor het mindere spelpeil in de tweede helft. "In het begin van de tweede periode kregen we het even moeilijk, vooral in de organisatie op het middenveld. Fellaini speelde toen iets te hoog, waardoor er te veel ruimte kwam. Dat doet echter niets af van zijn heel sterke wedstrijd."

  "Het publiek wil graag dat we negentig minuten vlammen, maar dat is niet mogelijk. Soms moet je ook slim zijn en met je hoofd spelen. We lieten de bal goed rondgaan, waardoor Bosnië het laatste kwartier doodop was."

  Wilmots over Cyprus: "Er wachten ons moeilijke omstandigheden"

  Wilmots stak ook nog de loftrompet over Eden Hazard, die op eigen houtje voor de 3-1 zorgde. "Zelfs als Eden niet in topvorm is, heeft hij die beslissende actie in huis. Zijn mentaliteit is ook schitterend. Ik heb hem in de laatste minuten gevraagd of hij gewisseld wou worden, maar hij wilde blijven staan voor zijn land."

  Na de overwinning tegen Bosnië, lijkt een overwinning tegen Cyprus aanstaande zondag de deuren naar het EK wagenwijd open te zetten. "We hebben Bosnië definitief uit de race voor de tweede plaats geduwd."

  "In Cyprus wachten ons wel moeilijke omstandigheden, met temperaturen van bijna 40 graden. Daarom vertrekken we morgen al. We moeten de volgende twee wedstrijden absoluut winnen, waarna we het kunnen afmaken tegen Israël."

  Lukaku: "We zijn er bijna"

  • Vincent Kompany: "Het was een moeilijke wedstrijd tegen een taaie ploeg. We hebben veel karakter laten zien. Dzeko toonde zich nogmaals een uitstekende spits. We zullen hem nog missen in City. In Cyprus kunnen we nu een uitstekende zaak doen, maar niemand gaat daar gemakkelijk winnen met 0-3 of 0-4. Als we het goede van vandaag kunnen bevestigen, komt het normaal wel goed."
  • Thomas Vermaelen (speelde voor het eerste sinds het WK in Brazilië): "Ik ben heel blij dat ik weer terug ben. Mooi dat we nog eens gewonnen hebben. Dit zijn drie belangrijke punten. Het was een goeie avond voor ons."
  • Romelu Lukaku: "Het was mijn taak om in de hoeken te lopen. Zo maakten we ruimte voor Eden en voor Kevin. Fellaini speelde dicht bij mij, dat was een goeie tactiek. Zo kon ik 1 tegen 1 spelen. Ik ben blij dat we gewonnen hebben. We zijn er bijna. Nog drie punten in Cyprus en dan denk ik dat we gekwalificeerd zijn. Natuurlijk wil ik er zondag ook bij zijn."
  • Jan Vertonghen: "Bosnië zakte in, zoals we ook verwacht hadden. We hadden het erg moeilijk met Dzeko, een topspits. Hij nam Bosnië echt op sleeptouw. Tegen compacte teams spelen, is niet makkelijk. Dan heb je nood aan spelers die het verschil maken. Die hebben we voorin genoeg lopen met Kevin, Marouane en Eden."