• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Yanina zit dicht bij haar allerbeste niveau"

  "Als Wickmayer niks te verliezen heeft, speelt ze soms dubbel zo goed."

  Yanina Wickmayer mag om 17u in het Arthur Ashe Stadium ex-nummer 1 Victoria Azarenka partij geven. Beide speelsters hebben een Belgische coach. "Dit is meer dan een normale match", zegt Wim Fissette, de coach van Azarenka en in het verleden ook kort van Wickmayer. Carl Maes depanneert onze landgenote: "Het is een leuke gelegenheid om iemand het vuur aan de schenen te leggen."

  Net als Wickmayer kijkt Maes uit naar het duel van vanavond op het eerste court van de US Open in New York: "Zowel voor de speelster als voor de omgeving is dit de top of the bill, letterlijk en figuurlijk."

  "Yanina is een matchspeelster. Zij heeft graag "the big stage". Ze heeft hier ook al goed gespeeld in het verleden, al is dat al een aantal jaren geleden." Maes doelt daarmee op de halve finale die ze in 2009 op Flushing Meadows bereikte.

  "Ze is op dit moment zeer goed aan het trainen. Al een aantal maanden. Dat vertaalde zich niet altijd in goeie wedstrijden, maar tegen Schiavone in de eerste ronde overtuigde ze me dat ze dicht tegen haar allerbeste vorm aanzit. Dat was haar beste match sinds heel lang."

  Maes beseft wel dat zijn poulain de underdog is. "De kaarten liggen redelijk goed, maar je moet er rekening mee houden dat je tegen een ex-nummer 1 speelt, die op de terugweg is na een blessure. Maar het is een leuke gelegenheid om iemand het vuur aan de schenen te leggen."

  Fissette: "Victoria is klaar voor een zware wedstrijd"

  Ook Fissette kijkt uit naar het duel: "Dit is voor mij iets meer dan een normale match. Ik ken Yanina al heel lang en heb ze zelf korte tijd getraind."

  "Ik ken haar goed en dat is makkelijker om de match voor te bereiden."

  Ook voor hem is Azarenka de favoriete: "Maar Yanina heeft goeie herinneringen aan de US Open. Dat geeft vertrouwen. En bovendien speelt Yanina als ze niks te verliezen heeft soms dubbel zo goed."

  "Victoria is klaar voor een zware wedstrijd. Ze zal haar beste tennis moeten spelen."

  Wat wordt het wedstrijdplan? "De twee speelsters hebben ongeveer hetzelfde spel en willen de opponent onder druk zetten. Het is alvast een kwestie van goed te serveren en retourneren. De rest ga ik niet verklappen."