• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Ik ben minder goed dan vorig seizoen"

  Eden Hazard wil zijn niveau opkrikken bij de Rode Duivels.

  Kan Eden Hazard vanavond tegen Bosnië voor het eerst dit seizoen schitteren? De nummer 10 van Chelsea beseft dat hij in een mindere vorm steekt, maar bij de Rode Duivels hoopt hij zijn beste niveau terug te vinden. "Tegen Bosnië zijn alle ingrediënten voorhanden om er een mooie avond van te maken", zegt hij.

  Chelsea is aan het seizoen begonnen met een povere 4 op 12. Eden Hazard kon zijn stempel nog niet drukken en beseft dat het beter moet. Bij de Rode Duivels hoopt de aanvallende middenvelder zijn beste niveau terug te vinden.

  "Met Chelsea heb ik een moeilijke maand achter de rug. We zijn nog niet op niveau geweest, ook ik niet. Die 4 op 12 is de slechtste start van een regerende kampioen sinds 1995. Ik hoop dat ik dankzij de interlands mijn beste niveau kan terugvinden", vertelt Hazard in L'Équipe.

  Ook Chelsea-coach José Mourinho verklaarde al dat Hazard nog niet in topvorm is. "Hij heeft uiteraard gelijk. Je hoeft niet veel van voetbal te kennen om het verschil te zien tussen wat ik vorig seizoen kon brengen en wat ik nu al heb laten zien. Ik ben gewoon minder goed", geeft Hazard ruiterlijk toe.

  Net als bij Chelsea moet het ook bij de Rode Duivels beter, te beginnen vanavond tegen Bosnië. "De Bosniërs zijn sterk. Als we denken dat we hen zomaar eens zullen kloppen omdat we thuis spelen, doen we onszelf de das om. We zullen op scherp moeten staan. Na het verlies in Wales hebben we ook iets recht te zetten."

  "We zijn de nummer 2 van de wereld en iedereen wil ons verslaan. Tegen Wales waren we misschien nog niet klaar om "de te kloppen ploeg" te zijn. Bosnië wordt ook een belangrijke confrontatie en het stadion zal vol zitten. Alle ingrediënten zijn voorhanden om er een mooie avond van te maken."