• home
 • video
 • pas verschenen

  Etixx-Quick Step strikt toptalent Bob Jungels

  Hardrijden is een van Bob Jungels' specialiteiten.

  Bob Jungels (22) rijdt volgend jaar voor Etixx-Quick Step. De Luxemburgse weg- én tijdritkampioen maakt de overstap van het Trek-team. "In mijn eerste jaar zal ik mij focussen op de kortere rittenwedstrijden en op de klassiekers in de Ardennen", vertelt Jungels.

  Bob Jungels is een van de grootste talenten in het peloton. De jonge Luxemburger kan tijdrijden, heeft aanleg voor het klassieke werk en klimt nog uitstekend ook. In de Tour finishte de jonge snaak als 27e.

  "Ik kijk er erg naar uit om volgend seizoen voor EQS te rijden", reageert Jungels. "Tijdens de Tour had ik een goed gesprek met teammanager Patrick Lefevere en kwamen we tot een akkoord."

  "In mijn eerste jaar zal ik mij focussen op de kortere rittenwedstrijden en op de klassiekers in de Ardennen."

  "Daarna zullen we stap voor stap toeleven naar de grotere rittenwedstrijden."

  "Ik houd van de stijl van de ploeg. Etixx-Quick Step koerst altijd agressief, zo koers ik ook graag."

  Lefevere: "Onze allereerste Luxemburger"

  "We zijn zeer blij met deze deal", reageert Patrick Lefevere. "Bob is een van de grote talenten in het peloton. Hij wordt onze allereerste Luxemburger in het team."

  "Bob weet wat hij wil. Bij ons kan hij resultaten boeken en nieuwe stappen zetten in zijn carrière. Hij kan een belangrijke schakel worden in onze ploeg. Met zijn aanvallen in de Tour en zijn zesde plaats in de Ronde van Zwitserland heeft hij ons positief verbaasd."