• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara past voor het WK en zet punt achter seizoen

  Cancellara laat het WK in Richmond schieten.

  Fabian Cancellara steekt zijn regenboogdroom weer in de kast. De 34-jarige Zwitser stapte ziek uit de Vuelta en vindt dat zijn WK-voorbereiding zo te veel verstoord is. Hij trekt een streep onder een rotjaar waarin hij ook zwaar viel in het voorjaar en in de Tour.

  Voor Cancellara begon de calvarietocht dit jaar in de E3 Harelbeke. Bij een valpartij brak hij twee ruggenwervels en was zijn geliefde voorjaar om zeep.

  In de Tour maakte hij zijn comeback en veroverde hij in de tweede rit zelfs de gele trui. Maar zijn geluk was van korte duur. Hij ging in het geel opnieuw tegen de vlakte en weer werden zijn wervels geraakt.

  Om nog iets van zijn seizoen te maken, wilde Cancellara het WK voorbereiden door de Vuelta te rijden. Maar weer liep het fout, de Trek-renner werd ziek en moest uit de Vuelta stappen.

  Zonder de Vuelta in de benen ziet Cancellara af van het WK in Richmond (VS), dat van 20 tot 27 september plaatsvindt. Cancellara werd vier keer wereldkampioen tijdrijden, maar stond nog nooit op het podium in de wegrit. Die droom zal hij ook dit jaar niet waarmaken.