• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen over transfersommen: "Het einde is nog niet nabij"

  Jan Vertonghen bereidt zich voor op de interland tegen Bosnië-Herzegovina.

  Peter Vandenbempt heeft met Rode Duivel Jan Vertonghen gepraat over Tottenham, over miljoenendeals op de transfermarkt en over de interland tegen Bosnië-Herzegovina.

  Jan Vertonghen over de Premier League

  "Op de goede weg met Tottenham, nu de punten nog"

  Bij Tottenham Hotspur lopen dit seizoen maar liefst vier Rode Duivels rond: na Nacer Chadli, Moussa Dembele en Jan Vertonghen heeft dit jaar ook Toby Alderweireld (foto) de weg gevonden naar White Hart Lane. "Toby is sterk begonnen", vertelt Vertonghen over zijn maatje in de verdediging van de Engelse topclub.

  "Hij doet wat je van hem verwacht: degelijk en zakelijk voetballen. Moussa en Nacer doen voorin hun ding. Jammer van die - hopelijk - kleine blessure van Moussa."

  "We zijn op de goede weg, dat voelen we, alleen hebben dat nog niet kunnen vertalen in punten. We willen de top 4 halen. Dat is nog niet gelukt sinds ik daar speel."

  "We komen wel steeds dichterbij. Alleen hebben de topteams zich wel stevig versterkt. En de teams net onder ons eigenlijk ook."

  "In de Premier League moet je dit jaar buitenshuis bijna blij zijn met een punt. Daar haal je de top 4 niet mee. Je moet bijna elke wedstrijd boven jezelf uit stijgen om een resultaat te halen."

  "Hopelijk blijft het eerlijk verdeeld"

  Als Jan Vertonghen het over versterkingen heeft bij de topteams, dan heeft hij het ook over de toptransfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City. De leider in de Premier League legde zo'n 75 miljoen euro op tafel voor de Rode Duivel.

  "Ik heb niet het gevoel dat het dak al bereikt is. Het zal nog erger worden", zegt Vertonghen over de exploderende transferbedragen.

  "De televisiegelden zijn weer anderhalve keer omhoog gegaan. Het einde is nog niet nabij."

  "Je kan zeggen dat het om te veel geld gaat, maar wat er betaald wordt, wordt er betaald. Als voetballer kan je daar weinig aan veranderen, wij zijn ook maar een onderdeel. Ik hoop wel dat het allemaal eerlijk verdeeld blijft."

  "Engeland de competitie, Duitsland en Spanje de topteams"

  "De Premier League is sowieso de moeilijkste competitie ter wereld, in de breedte de sterkste en qua bereik veruit de grootste", zegt Jan Vertonghen over de Engelse competitie.

  "Alleen spelen in Duitsland en Spanje momenteel misschien wel de beste teams. Dan heb ik het over de top, daaronder heeft de Premier League dan weer sterkere ploegen."

  "Spanje heeft wel vijf teams in de Champions League, maar de Premier League blijft wel de meest aantrekkelijke competitie. Dat hoor ik ook van jongens in andere competities."

  Jan Vertonghen over de Rode Duivels

  "Willen nu zes punten halen"

  Met de nationale ploeg staat Jan Vertonghen voor een belangrijk tweeluik, donderdag in eigen huis tegen Bosnië-Herzegovina en volgende week in Andorra.

  "We willen nu zes punten halen. Dan zetten we een grote stap", weet de verdediger, "zeker als Wales ook zijn wedstrijden wint."

  En als België donderdag uitschuift tegen Bosnië-Herzegovina? "Daar denken we zeker niet aan. De top 2 gaat rechtstreeks door en daar rekenen we op."

  "Net als in de heenmatch denk ik dat Bosnië weer heel compact gaat spelen. En bij een uitbraak rekenen ze op een flits van een van hun sterspelers voorin."

  "Tempo lag gewoon te laag"

  Met de comeback van Thomas Vermaelen kan bondscoach Marc Wilmots zijn verdedigingslinie Vertonghen-Vermaelen-Kompany-Alderweireld weer opstellen.

  Jan Vertonghen: "Ik weet nog niet wie op die vier posities gaat spelen. Of Nicolas (Lombaerts, red) of Thomas nu speelt, het zal sowieso een klassieke verdediging zijn."

  "We kennen mekaar en hebben het ook goed gedaan, ondanks de resultaten. In Wales speelden we niet onze beste wedstrijd, maar we gaven wel weinig weg."

  "Hetzelfde verhaal in de andere wedstrijden waarin we punten verloren. Achterin staat het nog altijd goed."

  Ligt het dan aan de aanvallers? "Akkoord, 1 op 6 tegen Wales is te weinig, maar dat wil niet zeggen dat ze het niet goed hebben gedaan. Het tempo lag gewoon te laag in de vorige matchen."