• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Branteghem nieuw gezicht bij de Memorial: "Was tijd voor die switch"

  Cédric Van Branteghem gaat aan de slag bij Golazo, dat onder meer de Memorial Van Damme organiseert. De ex-atleet wordt de nieuwe rechterhand van Memorial-organisator Wilfried Meert.

  Cédric Van Branteghem zette in 2010 een punt achter zijn carrière op de Memorial Van Damme. Vijf jaar na zijn afscheid zal de ex-400 meter-loper weer nauw betrokken worden bij de Brusselse Diamond League-meeting.

  "De machine rond de Memorial draait natuurlijk heel goed. Op operationeel vlak zal ik dus niet onmiddellijk veel kunnen bijdragen", legt Van Branteghem uit bij Radio 1.

  "Maar met Wilfried Meert moet ik ervoor zorgen dat de Memorial een gezicht heeft. Ik zal ook het onthaal van de buitenlandse atleten verzorgen en de commerciële belangen behartigen."

  Van Branteghem heeft de voorbije jaren bij een familiebedrijf ervaring kunnen opdoen in het bedrijfsleven. "Maar nu was het tijd om weer de switch naar de sportwereld te maken", legt hij uit.

  "Ik ben wel altijd betrokken gebleven bij de atleten, want ik ben vicevoorzitter van de atletencommissie van het BOIC en zit in de topsportcommissie van de Atletiekliga. Maar het is leuk om het professionele leven aan topsport te kunnen linken."

  Over stadionproblematiek: "Stadion in België houden"

  Cédric Van Branteghem krijgt de komende maanden in zijn nieuwe functie enkele uitdagingen voorgeschoteld, onder meer rond de stadionproblematiek in Brussel.

  Van Branteghem wil naar eigen zeggen "niet op de zaken vooruitlopen", maar vraagt wel om een "sereen debat".

  "Ik vind het jammer dat er geen investeringsmogelijkheid is om in een nieuw nationaal stadion een piste te leggen, bijvoorbeeld om met alle hedendaagse technologie een tribune over een piste te laten rollen", zegt Van Branteghem.

  "Als dat niet mogelijk blijkt en als verschillende instanties hun been stijf houden, dan moeten we er zeker voor zorgen dat er een stadion blijft in België."

  "Waarom kan het Koning Boudewijnstadion niet blijven bestaan? Dat stadion is een stukje sportpatrimonium. We moeten ervoor vechten om een stadion in België te houden."