• home
 • video
 • pas verschenen

  Oulare moet scoren voor Italiaanse Duchâtelet en Sir Elton John

  Oulare pronkt met het shirt van zijn nieuwe club.

  Obbi Oulare versierde gisteren een opvallende transfer: de nog altijd maar 19-jarige spits maakt de overstap van Club Brugge naar Watford FC. Maar wat heeft de nieuwe club van Oulare te maken met Sir Elton John? En waarom duikt de naam van Roland Duchâtelet op in het verhaal over Watford?

  Watford FC, een club uit Noord-Londen, dwong afgelopen seizoen de promotie af naar de Premier League. De club kon op die manier een einde maken aan een periode van 8 seizoenen in The Championship, de Engelse tweede klasse.

  Watford verzekerde zich samen met Bournemouth en Norwich van de promotie naar eerste klasse. Het strandde, na een straf slot van de competitie, op één puntje van kampioen Bournemouth.

  Met 13 op 15 in de laatste 5 competitiematchen leek Watford zelfs nog de titel te veroveren, maar met hetzelfde puntenaantal in die laatste wedstrijden bleef de titel toch bij Bournemouth.

  Watford kon zijn fans vorig seizoen thuis wel vaak verwennen. Midden januari werd Charlton, kort na het ontslag van Bob Peeters en de aanstelling van Guy Luzon, met 5-0 vernederd. Amper een week later slikte Blackpool een nog grotere bolwassing: 7-2.

  Het lot van Watford ligt nu in handen van Quique Flores (foto), de Spaanse coach die met Atletico Madrid in 2010 de Europa League won. Flores is de opvolger van Slavisa Jokanovic. 

  De Serviër bracht Watford wel in de Premier League, maar vond met het clubbestuur geen akkoord over een nieuw contract.

  Pozzo, de Italiaanse versie van Duchâtelet

  De sleutel van het promotiesucces ligt voor een groot deel bij Gino Pozzo, de zoon van de Italiaanse zakenman Giampaolo Pozzo. De Pozzo-clan nam de club in 2012 over en heeft sindsdien erg veel geïnvesteerd in Watford.

  Pozzo senior lijkt wel de Italiaanse versie van Roland Duchâtelet, want net als de ex-Standard-voorzitter heeft hij nog meerdere clubs in zijn portefeuille.

  De Italiaanse eersteklasser Udinese en de Spaanse eersteklasser Granada zijn ook in handen van Pozzo, die vaak met - meestal overbodige - spelers schuift tussen die clubs.

  Giampaolo Pozzo is zeker geen kleine naam in Italië. Sinds 1986 haalde hij Udinese uit het slop door met een serie van scouts slim te investeren in jonge spelers.

  Onder meer de ontdekking en verkoop van Sulley Muntari, Alexis Sanchez, Gökhan Inler, David Pizarro, Fabio Quagliarella en Vincenzo Iaquinta heeft Pozzo geen windeieren gelegd.

  Oulare is niet de duurste zomeraankoop van Watford

  De Pozzo-familie heeft de afgelopen maanden overigens overuren gedraaid om Watford in de Premier League te houden.

  De club gaf deze zomer liefst 48,63 miljoen euro uit, goed voor een zeer opvallende 21e plaats op de "Europese ranglijst". Ter vergelijking: Barcelona staat slechts één trapje hoger met een uitgavensom van 51 miljoen euro.

  Met 8,23 miljoen euro is Obbi Oulare niet de duurste aankoop van Watford. Verdedigende middenvelder Etienne Capoue werd voor 8,9 miljoen euro weggeplukt bij Tottenham.

  Ook middenvelder José Manuel Jurado (8,6 miljoen euro) en Matej Vydra (8,4 miljoen euro) kostten een stevige duit.

  Opvallend: Vydra (foto) werd weggeplukt bij Udinese, ook een club van eigenaar Pozzo, maar werd door Watford gisteren al meteen weer verhuurd aan Reading.

  Plaatjes van Sir Elton John in de kleedkamer?

  Over de muziek die in de Watford-kleedkamer gedraaid wordt, bestaat geen duidelijkheid. Maar misschien moet Obbi Oulare wel geregeld naar Sir Elton John luisteren.

  De bekende zanger was als kind al grote supporter van Watford en werd er in 1976 aandeelhouder. Hij investeerde flinke sommen geld in de club, werd er voorzitter, maar is de laatste jaren iets minder betrokken bij de club.

  De Brit, die nu erevoorzitter is van Watford, schonk zijn naam wel aan een tribune in Vicarage Road, het stadion van Watford.

  Binnenkort ziet Sir Elton John vanuit de "Sir Elton John Stand" Obbi Oulare dus misschien wel scoren.

  De speech van Elton John voor zijn tribune in het Watford-stadion