• home
 • video
 • pas verschenen

  Motor rijdt weer Tinkoff-renner aan: "Overweeg ploeg uit Vuelta te halen"

  Een tv-motor reed Sergio Paulinho aan: hij kreeg 17 draadjes in ziekenhuis.

  Oleg Tinkov is het beu: na Peter Sagan in rit 8 werd nu ook Sergio Paulinho aangereden door een motor in de Vuelta. De eigenzinnige Rus overweegt organisator ASO te boycotten: "Ik denk eraan om het team uit de Vuelta te halen. Ze betalen ons geen geld om mee te doen aan de wedstrijd en blesseren nu ook onze renners", luidt het op Twitter.

  Tijdens de eerste beklimming in de koninginnenrit reed een motor van de Spaanse tv-zender TVE Paulinho aan. De Portugees kon niet meer voort en kreeg 17 hechtingen in het ziekenhuis.

  Tinkov spuide zijn gal op Twitter: "Kun je dat nu geloven? Wat een rommelige en waardeloze race."

  Tinkov (foto) heeft in een open conflict met ASO, dat ook de Tour de France organiseert.

  Vanochtend nog maar had de Tinkoff-Saxo-ploeg op haar website een open brief gepubliceerd, gericht aan de Vuelta-organisatie en de UCI. Daarin vraagt de ploeg van Tinkov om publieke excuses voor het aanrijden van Sagan én eist ze "concrete maatregelen" om de veiligheid van de renners te garanderen.

  De Rus wil ook dat de organisatie het prijzengeld dat Sagan had kunnen winnen als eindwinnaar van de groene trui aan een goed doel schenkt. Als er van ASO of UCI geen reactie komt voor het einde van de Vuelta dreigt Tinkov met juridische zaken.

  Tweets over motor-incident (bis):