• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimitar Berbatov gaat zijn geluk in Griekenland beproeven

  Berbatov blijft rondzwerven.

  PAOK Saloniki heeft Dimitar Berbatov ingelijfd. De 34-jarige Bulgaarse spits was transfervrij sinds zijn contract bij Monaco in juni niet verlengd werd.

  Berbatov is een jeugdproduct van CSKA Sofia, waar hij in 2001 werd opgepikt door Leverkusen. Berbatov kwam meteen in een absolute topclub terecht, maar greep met Leverkusen overal net naast.

  De club beleefde een zogenaamde "Treble Horror": ze werd tweede in de Bundesliga en verloor de finales van de DFB Pokal en de Champions League.

  Na zes seizoenen Bundesliga stak Berbatov de plas over naar Engeland. Hij speelde er eerst twee jaar bij Tottenham (2006-2008, foto hiernaast) en dan vier bij Manchester United. Onder Sir Alex Ferguson won Berbatov onder andere twee keer de landstitel en het WK voor clubteams.

  Na 1,5 seizoen vechten tegen de degradatie bij Fulham (2012- januari 2014) speelde Berbatov het afgelopen anderhalf jaar bij Monaco.

  In 635 wedstrijden op het hoogste niveau scoorde de Bulgaar 274 goals. In Bulgarije is Berbatov al jaren de grote ster, maar toch kapte hij in 2010 al met interlandvoetbal. De voormalige kapitein van het Bulgaarse elftal speelde 78 interlands, waarin hij 48 keer scoorde. Euro 2004 was het enige internationale toernooi waaraan Berbatov deelnam.

  Bij PAOK Saloniki komt Berbatov bij de nummer 5 van de afgelopen Griekse competitie terecht. In de groepsfase van de Europa League ontmoeten de Grieken Dortmund (met Rode Duivel Januzaj), Krasnodar en Gabala.