• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Leukemans bezorgt Wanty-Groupe Gobert ook zege in Geraardsbergen

  Bjorn Leukemans won zijn tweede koers in tien dagen.

  Wanty-Groupe Gobert heeft de wind in de zeilen. Bjorn Leukemans won de kermiskoers in Geraardsbergen, zijn tweede palm in tien dagen. De 38-jarige renner bekroonde het overwicht van zijn team op een lastig parcours. Hij was na de race wel niet te spreken over zijn teammaat Jérôme Baugnies: "Die is me tot drie keer toe proberen te komen halen."

  Tien dagen geleden was Leukemans de beste in de GP Jef Scherens. En sindsdien gaat het Wanty-Groupe Gobert voor de wind: er volgden nog zeges van Jérôme Baugnies in de Druivenkoers en van stagiair Robin Stenuit in de Schaal Sels.

  Vandaag kwam daar nog een vierde succes bij: Leukemans won de kermiskoers solo. Hij sprong in de laatste ronde weg uit een kopgroep van vijf. Daarbij zaten ook zijn teammaats Frederik Veuchelen en Baugnies. Die vijf waren op hun beurt weggereden uit een groep van 26 vluchters.

  Leukemans was diep moeten gaan om te zege binnen te halen. En dat was de schuld van zijn teammaat Baugnies (foto), die op vier seconden finishte.

  Razend deed Leukemans zijn verhaal op TVOOST.be. "Als een ploegmaat je komt halen, is het niet makkelijk om te winnen. Hij kwam me halen met iemand in zijn wiel. Tot drie keer toe kwam hij me halen. Winnen had gemakkelijker gekund vandaag."

  Uitslag Geraardsbergen:

  1. Bjorn Leukemans, 155 km in 3u38'30"
  2. Jérôme Baugnies op 4"
  3. Coen Vermeltfoort (Ned) - 13"
  4. Frederik Veuchelen - 25"
  5. Elais Van Breussegem - z.t.
  6. Oscar Riesebeek - 33"
  7. Laurent Evrard - 36"
  8. Robbert de Greef (Ned) - z.t.
  9. Robby Cobbaert
  10. Sjoerd van Ginneken