• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakkali: "Denk alleen aan trainen, trainen en nog eens trainen"

  "PSV heeft mij gebruikt om een voorbeeld te stellen."

  Valencia heeft Zakaria Bakkali niet opgenomen in zijn uitgebreide selectie voor de Champions League. Daardoor mist onze landgenoot dus de duels met AA Gent. Maar Bakkali lijkt er niet al te veel om te malen. "Ik denk alleen aan trainen, trainen en nog eens trainen", zegt hij.

  Bakkali timmert in Valencia volop aan zijn in het slop geraakte carrière. Toen hij twee jaar geleden als speler van PSV als een komeet de hoogte inschoot, leken de bomen tot in de hemel te groeien.

  Maar Bakkali raakte in een dispuut verwikkeld met PSV en speelde anderhalf jaar zo goed als niet. "Als ik het opnieuw mocht doen, zou ik net hetzelfde doen: niet bijtekenen bij PSV", zegt Bakkali in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  "PSV heeft mij gebruikt om een voorbeeld te stellen. Ze dachten dat ik snel zou bijdraaien als ik in de B-kern in paniek raakte. Maar ik bleef rustig. In Nederland werd ik afgeschilderd als een enfant terrible, maar ik ben mentaal gegroeid. Ik ben slimmer geworden."

  Uiteindelijk belandde Bakkali in Valencia. "Ik had een 15-tal mooie aanbiedingen, maar wilde alleen naar Spanje. Ik koos niet voor het geld, maar voor een langetermijnproject. Valencia rekent nu nog niet op mij. Hier kan ik rustig opbouwen. Als ik wat speelminuten verzamel, is dat meegenomen. Nu denk ik alleen maar aan trainen, trainen en nog eens trainen."

  "A-kern of beloften: dat maakt me echt niet uit"

  In de eerste competitiematch van Valencia mocht Bakkali toch al een halfuur opdraven en daardoor kreeg hij ook een oproepingsbrief van de nationale beloften in de bus. "Ik ga echt niet wenen omdat ik bij de beloften zit. Ik ben allang blij dat ik hier weer ben. A-elftal of de beloften: dat maakt me niet uit."