• home
 • video
 • pas verschenen

  United en Real vliegen elkaar in de haren over mislukte transfer De Gea

  David De Gea leek op weg naar Real Madrid.

  De transfer van David De Gea van Manchester United naar Real Madrid is gisteren op het laatste moment afgesprongen. Volgens de Spaanse recordkampioen ligt de schuld volledig bij Manchester United. De Engelsen beweren dan weer stevig in hun schoenen te staan en gaan in de tegenaanval.

  De naam van De Gea circuleerde al langer dan gisteren in en rond de Spaanse hoofdstad. Toch werden echte onderhandelingen tussen de beide topclubs pas gisterenmiddag opgestart.

  Te laat blijkt nu, want de Spaanse voetbalbond en de Wereldvoetbalbond FIFA beschikten niet over de nodige papieren om de transfer officieel af te ronden voor de deadline van middernacht gisterenavond.

  Volgens Real Madrid ligt de schuld volledig bij Manchester United. "Beide ploegen hebben snel een akkoord bereikt over de transfers van David De Gea en Keylor Navas (foto). Omstreeks 21.43u waren alle details afgerond en leek de overgang in kannen en kruiken."

  "Real Madrid stuurde vervolgens de ondertekende contracten van De Gea en Navas naar Manchester. Daar werd een finaal akkoord met Navas bereikt om 23.53u. Om klokslag middernacht werd de transfer van De Gea officieel doorgestuurd naar de FIFA, die van Navas niet."

  "Real Madrid probeerde even na middernacht nog om de documenten voor Navas door te sturen, maar dat ging niet meer. De fout voor het afspringen van de transfer ligt dus bij Manchester United en niet bij Real Madrid", laat de Spaanse club optekenen op zijn website.

  Manchester United zet de puntjes op de i

  Op zijn website heeft Manchester United van zich afgebeten met een statement waarin het alle verwijten van Real Madrid denkt te counteren. Volgens United was het juist Real dat te laat was met zijn administratie.

  "De Engelse bond heeft bevestigd dat wij onze documenten op tijd hadden ingeleverd. De bond zal ons dan ook steunen als er een conflict van komt bij de FIFA. We hebben onze hulp aangeboden om Real te helpen met hun papieren, maar dat hebben ze geweigerd. Volgens onze gegevens was Real 28 minuten te laat met zijn eigen administratie."

  "We zijn hoe dan ook blij dat we publiekslieveling en Speler van het Jaar David De Gea nog een tijdje langer bij ons hebben", besluit United fijntjes.