• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Voorspel moeilijk seizoen voor Januzaj bij Dortmund"

  Adnan Januzaj is de nieuwe nummer 9 bij Dortmund.

  Adnan Januzaj speelt komend seizoen op uitleenbasis voor Dortmund, waar hij meer speelkansen hoopt te krijgen dan bij Manchester United. Voetbalanalist Eddy Snelders en bondscoach Marc Wilmots beseffen evenwel dat dat niet zo evident zal worden. "Er is niet zoveel verschil tussen Dortmund en Manchester United", klinkt het.

  De jongste weken kreeg Adnan Januzaj nog regelmatig zijn kans bij Manchester United, maar toch koos de jonge Belg er gisteren voor om in te gaan op een aanbieding van Dortmund. In de Bundesliga hoopt Januzaj op meer speelgelegenheid dan vorig seizoen, toen hij nauwelijks in actie kwam bij United.

  Eddy Snelders heeft wel begrip voor de keuze van Januzaj. "Ik denk dat hij wel wist dat het voor hem op lange termijn moeilijk zou worden om de vaste man te zijn bij Manchester United", zegt Snelders, die toch ook zijn bedenkingen heeft.

  "Een basisplaats bij United is niet evident, maar ik voorspel voor hem een even moeilijk jaar in Dortmund. Die waardeverhoudingen liggen niet zover van elkaar. Hij moet daar opnieuw vanaf nul beginnen en de concurrentie aangaan."

  "In Dortmund komt hij ook in een andere cultuur en een nieuwe omgeving terecht. Misschien denkt hij dat hij er meer kansen zal krijgen en misschien heeft de trainer er meer geduld. Maar hij zal toch moeten presteren. Het blijft een open vraag of hij er meer zal spelen. Dat wordt even moeilijk als in Manchester."

  Wilmots: "Als Dortmund Januzaj haalt, hebben ze hem nodig"

  Bondscoach Marc Wilmots kent de Duitse competitie uiteraard als geen ander. Wat vindt hij van de keuze van Adnan Januzaj? "Als je speelt, is een transfer altijd een goeie zaak", trapt Wilmots een open deur in.

  Maar net als Snelders weet ook Wilmots dat Januzaj het niet cadeau zal krijgen bij Dortmund. "Als je ziet hoe Dortmund op dit moment draait, met Kagawa, Reus, Aubameyang en Mkhitaryan vooraan... En dan hebben ze ook nog Ramos. Het zal niet makkelijk worden", zegt Wilmots.

  "Ze hebben nu zes spelers voor vier posities. Dortmund zal veel wedstrijden spelen en als de trainer wisselt, zullen er mogelijkheden zijn om te spelen. We zullen moeten zien of dat goed uitpakt voor Januzaj."

  "Dortmund heeft in elk geval een van de leukste stadions. Qua tempo en competitie vind ik het een goeie keuze. Ik ken trainer Tuchel en sportief directeur Zorc erg goed. Ze hebben me niet geconsulteerd. Maar als ze Januzaj genomen hebben, denk ik dat dat wil zeggen dat ze hem nodig hebben."