• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur in tennisland: speelster geeft interview tussen twee sets door

  "Ik vind het een leuke vernieuwing."

  Coco Vandeweghe gaat de geschiedenis in. De Amerikaanse heeft op de US Open tijdens een rustpauze na de eerste set enkele vragen beantwoord van sportzender ESPN. "Ik weet niet meer wat ik precies gezegd heb", blikt Vandeweghe terug op het voorval.

  Vandeweghe (WTA-45) versloeg vannacht onze tijd haar landgenote Sloane Stephens (WTA-29) in de eerste ronde met 6-4 en 6-3. Niets opmerkelijks, maar dat was het interview op haar stoel na de eerste set wel.

  Op verzoek van de Amerikaanse zender ESPN, dat de uitzendrechten van de US Open in handen heeft, beantwoordde een zenuwachtige Vandeweghe snel twee vragen van ex-tennisster Pam Shriver (klik hier voor het video-fragment).

  "Zondag hadden de mensen van ESPN me al gevraagd of ik interesse had. Ze zeiden er wel meteen bij dat ik tijdens de wedstrijd op mijn beslissing mocht terugkomen", zegt Vandeweghe.

  "Ik weet zelfs niet meer wat ik juist gezegd heb. Ik vond het gewoon een leuke vernieuwing en zag er geen problemen in. Als ik zelf voor de buis zat, zou ik het leuk vinden om te weten wat er in het hoofd van een sporter omgaat."

  Wozniacki vindt het maar niets

  Niet alle speelsters zijn blij met dit interview. Zo maakt Caroline Wozniacki haar beklag op Twitter. "Heb ik dit goed gezien? Een interview? In het midden van de wedstrijd?"

  Tweets: