• home
 • video
 • pas verschenen

  Obbi Oulare gaat aan de slag in de Premier League: "Dit is een droom"

  Obbi Oulare en zijn vader Souleymane in Watford.

  Obbi Oulare verlaat Club Brugge voor een avontuur bij Watford. De 19-jarige aanvaller tekende een contract van vijf jaar bij de nieuwkomer in de Premier League. Volgens de Engelse pers betaalt Watford ruim 8 miljoen euro.

  In België is de transfermarkt sinds gisteren gesloten, maar in Engeland doen ze nog voort tot vanavond 19u. Hierdoor kon Obbi Oulare alsnog zijn droomtransfer afronden.

  Oulare, afgelopen weekend tegen Standard nog goed voor een geweldig doelpunt, stond al een tijdje in de belangstelling van een aantal Engelse clubs.

  Maar de laatste dagen kwam een transfer naar Watford in een stroomversnelling. Vandaag trok hij naar Noord-Londen om er medische testen af te leggen bij de nieuwkomer in de Premier League.

  Watford kon Oulare verleiden met een contract voor vijf seizoenen. Het gaat dus om een definitieve transfer, geen huurovereenkomst. Volgens de Engelse pers betaalt Watford 6 miljoen pond, dat is zo'n 8,2 miljoen euro.

  "De laatste weken had Obbi meermaals uitdrukkelijk aangegeven naar het buitenland te willen trekken", zegt Club-manager Vincent Mannaert. "De interesse van Watford was het concreetst. Alle partijen zijn tevreden over de overeenkomst. We wensen Obbi het allerbeste toe en zullen zijn prestaties blijven volgen."

  Oulare: "In de Premier League spelen is een droom"

  Obbi Oulare is uiteraard ook in zijn nopjes met zijn overgang naar Watford en de Premier League. "Het is een droom om in de grootste competitie ter wereld te kunnen spelen", zegt de kersverse Watford-spits.

  "Ik ben Club Brugge heel erg dankbaar voor de kansen die het me gegeven heeft om mijn jeugdopleiding opnieuw te lanceren, te vervolmaken en in het eerste elftal te debuteren. Ik bedank al mijn ploegmaats, stafleden, medewerkers en uiteraard de fantastische fans. Ik blijf supporter van Club."

  Joos in Extra Time: "Oulare is zó goed, maar hij heeft erg zwakke momenten"

  Laatste goal van Oulare in een Club-shirt

  September 2014: Oulare schiet als een komeet naar de top