• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United trekt geldbuidel open voor Martial

  Martial komt over van AS Monaco.

  Manchester United heeft Anthony Martial (19) aangetrokken. De Franse international komt over van AS Monaco en tekende een vierjarig contract bij "The Reds". Volgens de Britse openbare omroep BBC is er met de overgang zo'n 49 miljoen euro gemoeid. Martial krijgt het rugnummer 9 bij Manchester United.

  Martial speelde 72 wedstrijden voor Monaco en kon daarin slechts 15 keer scoren. Geen indrukwekkende cijfers voor een spits, maar toch kreeg hij van Frans bondscoach Didier Deschamps op 28 augustus een eerste selectiebrief in de bus voor de Franse nationale ploeg.

  De nieuwbakken international is uiteraard in de wolken met zijn overgang naar Engeland. "Ik ben heel opgetogen om voor Manchester United te kunnen spelen."

  "Het is de droom van elke jonge voetballer om in de Premier League én bij de beste ploeg van de wereld te mogen spelen. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe ploegmaats te trainen en te werken met Louis van Gaal. Hij heeft niet voor niets zoveel bereikt in zijn carrière."

  "Ik sprak al met de coach en ik weet dat ik hard zal moeten werken om te slagen bij United. Ik heb hard gewerkt voor deze transfer en ik ben heel trots dat ik mij een United-speler mag noemen."

  Ook Van Gaal zelf is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Anthony is een enorm getalenteerde, jonge en multi-inzetbare spits met heel veel potentieel. We hebben hem een tijdje gevolgd en hij heeft zich enorm ontwikkeld in zijn tijd bij Monaco."

  "Manchester United is de juiste club voor Anthony om progressie te blijven maken als speler. Hij heeft alle kwaliteiten om een topper te worden, maar we moeten hem genoeg tijd geven om aan de Premier League te wennen."

  Tweets: