• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Jammer dat we in het buitenland meer erkenning krijgen"

  Nu Christian Benteke lijkt af te haken voor de interlands tegen Bosnië en Cyprus, moet Romelu Lukaku voor de doelpunten zorgen bij de Rode Duivels. De Everton-spits scoort in Engeland aan de lopende band, maar mist appreciatie uit het vaderland. "Ik vind het raar dat er in België zoveel vragen worden gesteld bij mijn prestaties."

  Lukaku begon aardig aan het nieuwe seizoen bij Everton en zit na vijf wedstrijden aan vier doelpunten. "De start van de competitie verloopt perfect", laat hij optekenen bij Sporza.

  "Zo wil ik het dan ook houden. Ik ben volwassener geworden na de gebeurtenissen van vorig seizoen in mijn persoonlijk leven. Ik weet nu hoe ik dingen moet plaatsen en ik kan me volop op het voetbal focussen."

  Lukaku scoorde in zijn Premier League-carrière al 44 doelpunten. Een indrukwekkend cijfer voor een 22-jarige. "In Engeland voel ik heel veel respect en ontzag. In België is dat allemaal wat minder."

  "Ik probeer me er niet te veel van aan te trekken, maar ik vind het wel raar dat er in België zoveel vragen worden gesteld over mijn prestaties. Jaar na jaar horen Christian Benteke en ik allebei bij de beste schutters van de Premier League."

  "We staan tussen fantastische spelers en dus vind ik het jammer dat we hier zo weinig erkenning krijgen. Het enige wat we kunnen doen is blijven presteren om het ongelijk van de mensen proberen te bewijzen."

  "We willen absoluut naar het EK in plaats van aan het strand te liggen"

  Door de lichte blessure van Benteke moet Lukaku wellicht voor de doelpunten zorgen tegen Bosnië en Cyprus. "Of ik speel tegen Bosnië? Dat weet ik niet. De ploeg staat nog niet op het blad. Ik blijf rustig en wacht op mijn kans."

  "We weten wat we moeten doen: zes op zes halen. Dat zijn we dan ook van plan. We trainen goed en zijn heel gemotiveerd."

  "Deze groep wil de buitenwereld absoluut laten zien dat het bij de beste ploegen op aarde hoort. Thuis tegen Bosnië krijgen we daartoe een uitgelezen mogelijkheid."

  "Het klopt dat het na het WK allemaal wat minder was. We moesten opnieuw energie vinden, maar ik denk wel dat het goed komt."

  "Alle supporters willen ons op het Europees Kampioenschap zien en ook de spelersgroep wil absoluut naar dat EK in plaats van op het strand te liggen. We weten wat we daarvoor moeten doen."