• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Oulare is zó goed, maar hij heeft erg zwakke momenten"

  Oulare moest tegen Standard vroegtijdig naar de kant.

  De spitsen van Club Brugge waren een belangrijk gespreksonderwerp in Extra Time. Franky Van der Elst vindt Jelle Vossen een goede aanwinst, maar Club zal ook een fitte Obbi Oulare nodig hebben. "Oulare heeft enorm veel potentieel, maar hij moet aan zijn volume werken." En ook Abdou Diaby lijkt nu net zijn draai te vinden.

  Club Brugge sloeg stevig toe op de laatste transferdag. Met Jelle Vossen en de Braziliaan "Banana" streken er nog twee spitsen neer in het Jan Breydelstadion.

  "Concurrentie is altijd goed", vindt Club-speler Hans Vanaken, die te gast was in Extra Time. "We hebben nu op elke positie twee of drie mogelijkheden. Dat maakt de ploeg alleen maar sterker."

  De analisten vragen zich wel af in welk systeem Preud'homme zijn ploeg zal laten spelen met Vossen. "Ik vind het een goede transfer", zegt Franky Van der Elst. "Maar Vossen speelt graag in steun van een diepe spits. Ook Vanaken en Vazquez spelen daar graag."

  Die diepe spits zou dan Obbi Oulare zijn, maar die lijkt nog altijd geen 90 minuten aan te kunnen. "Oulare is zo sterk en behendig", steekt Filip Joos zijn bewondering voor de stevige aanvaller niet onder stoelen of banken. "Het probleem is dat hij nog erg zwakke momenten heeft in een match en dan keert het publiek zich tegen hem."

  "In de oefenmatch tegen ons had Oulare al krampen na een invalbeurt van 40 minuten", zegt Van der Elst, die trainer is van tweedeklasser Roeselare. "Na de wedstrijd ergerde Preud'homme zich daaraan. Oulare heeft enorm veel potentieel, maar hij moet aan zijn volume werken."

  Jan Mulder begrijpt er niets van. "Oulare is toch geen patiënt? Ik denk dat het niet aan die kuiten en dijen van Oulare ligt, maar aan de aanpak van de medische staf en de trainers. Je moet toch iemand kunnen klaarstomen voor op z'n minst een helft voetballen?"

  "Als Diaby een kans mist, is dat vaak door een technisch foutje"

  Preud'homme kan dus kiezen voor de tandem Oulare-Vossen, maar net nu lijkt ook Abdoulay Diaby zijn draai te vinden. De Fransman scoorde vier keer tegen Standard. "Hij kan een verdediging echt pijn doen met zijn snelheid en nu hij begint te scoren is hij vertrokken, denk ik", zegt Vanaken.

  Van der Elst blijft toch kritisch. "Als Diaby een kans mist, is dat vaak door een technisch foutje. Maar hij gaat toch veel goals maken omdat hij goed loopt. Hij is snel en voelt het moment waarop hij moet gaan." Joos treedt dat bij: "En hij heeft dan nog Vazquez en Vanaken in zijn rug."