• home
 • video
 • pas verschenen

  Janevski: "Ken de nieuwe spelers van Moeskroen zelf ook niet zo goed"

  "Of ik iets voel van druk? Neen. Ik kan alleen maar hard werken."

  Moeskroen-Péruwelz spant de kroon met zeven nieuwe spelers op de laatste transferdag. Het lijkt erop dat de clubleiders in een kramp geschoten zijn na een 2 op 18 en nog snel orde op zaken willen zetten. Trainer Cedomir Janevski nuanceert en analyseert.

  "Die 7 zijn niet allemaal spelers die ineens maandag getekend hebben, er zijn er een paar die vorige week al een contract gekregen hebben", zegt Janevski aan Sporza. "De enige echte nieuwkomers op de laatste transferdag zijn David Hubert, Mustapha Oussalah en de Portugese spits Marreco."

  Blijft de vaststelling: buiten Hubert en Oussalah doen de nieuwe namen nauwelijks of niet een belletje rinkelen, zelfs voor de meest doorgewinterde liefhebber en T1 Janevski.

  "Ik ken Hubert en Oussalah van de Belgische competitie, de andere jongens ken ik niet zo goed. Maar volgens de nieuwe clubleiders passen ze wel in het profiel dat we zoeken: jong en talentvol."

  "Ik heb die jongens niet aan het werk gezien, ik kan alleen maar geloven dat de clubleiders weten wat ze doen en hopen dat de nieuwe spelers de ploeg een meerwaarde zullen geven."

  "Het zal nog even duren voor alles in orde is"

  Moeskroen-Péruwelz staat na zes speeldagen laatste met 2 punten, 3 minder dan nummer 15 Westerlo. Janevski: "Toen ik tekende, hadden we 15 spelers en wist ik dat het een moeilijke opdracht zou worden. We moesten beginnen met veel jongeren en spelers die uit tweede klasse kwamen."

  "Met de nieuwe jongens erbij krijgen we een injectie en van de interlandbreak kunnen we gebruik maken om verder aan onze fysieke paraatheid te werken, want we verliezen te veel punten in de slotfase van de wedstrijd. Maar het zal sowieso nog een tijdje duren voor iedereen aangepast is en alles in orde is."

  Enkele kranten schrijven vandaag dat Janevski eerstdaags zijn C4 zal krijgen, maar zelf weet hij daar niets van. "Neen. Ik heb nog niets gehoord. Je weet dat er na elke verloren wedstrijd druk is, dat zal bij mij niet anders zijn. Het enige dat ik kan doen, is hard werken. Wonderen mag je niet verwachten, iedereen moet beseffen dat dit wat tijd vraagt."

  Tweets: