• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste Vuelta-week: de vliegende Hollander en de gebraden kip

  De eerste Vuelta-week heeft de wielerfans verwend.

  Terwijl de renners genieten van een welverdiende rustdag, zetten we de belangrijkste wapenfeiten uit de eerste Vuelta-week op een rijtje. Van “de vliegende Hollander” tot de gebraden kip.

  Kunststukje van Dumoulin, "de vliegende Hollander"

  Fluks en dartel fladderde Esteban Chaves de steile puistjes op, maar het is wel karaktermens Tom Dumoulin die rood kleurt na tien dagen koers.

  Waar liggen de grenzen van deze vliegende Hollander, die Froome zondag overvleugelde in de slotmeters? In Nederland wordt iedereen weer zoetjesaan “dumoulist”.

  Stuyven pakt bloemen met breukje in hand

  Het zal “Jappe” Stuyven deugd gedaan hebben, die eerste profzege. Na het uitvallen van meester Cancellara etaleerde leerling Stuyven zijn bliksemsnelle #jongebenen.

  Dat hij die klus klaarde met een breukje in zijn hand, bewijst eens te meer dat Stuyven uit het juiste hout gesneden is.

  Vuelta-organisatie slaat modderfiguur

  Een ploegentijdrit op mul zand, de (te strenge?) uitsluiting van Nibali, levensgevaarlijke afdalingen opzoeken met een serie valpartijen tot gevolg… De Vuelta-organisatie is dit jaar kaas met gaten. Zelfs de Spaanse media spuwen hun gal over de ronde in hun eigen land.

  Slagveld op hachelijke wegen

  Jammer genoeg vormt de vallende ziekte de rode draad door het wielerseizoen. Als een gebraden kip verdween zelfs de handigste uit het wielerpeloton - Peter Sagan - van het Vuelta-toneel.

  Laten we ook hopen dat Kris Boeckmans snel weer een glimlach op de gezichten van zijn naasten kan toveren.

  Strijd voor eindzege ligt nog helemaal open

  Met z’n vieren gaan ze vanaf woensdag de ring in voor een spannend gevecht: het Tour-podium (Froome, Quintana en Valverde) en Aru.

  Wie neemt als eerste de handschoen op? Of komt het gevaar van outsiders Majka en Rodriguez? En wat met Tom Dumoulin?

  Wat voor lekkers staat er nog te wachten?

  Daags na de rustdag krijgen de renners een monsterachtige rit voorgeschoteld, met zes loodzware beklimmingen. “De zwaarste etappe ooit in de Vuelta”, blikt de organisatie vooruit.

  Van de vijf daaropvolgende etappes eindigen er drie met een fikse klauterpartij. Stuk voor stuk etappes om van te smullen.