• home
 • video
 • pas verschenen

  Vossen: "Transfer naar Club was ook voor mij een grote verrassing"

  Jelle Vossen erft het rugnummer 9 van Tom De Sutter.

  Een van de opmerkelijkste transfers van de zomer is ongetwijfeld die van Jelle Vossen naar Club Brugge. Na enkele weken bij Burnley haalde Club de voormalige aanvaller van RC Genk al weer terug naar België. Vossen was zelf ook verrast, maar is wel blij met zijn transfer.

  "Ik weet dat Club Brugge me al geruime tijd in de gaten had. Van een overstap kwam er echter niets in huis, tot twee dagen geleden het eerste contact plaatsvond. Ik kon mijn oren niet geloven. Het was ook voor mij een grote verrassing", vertelt Jelle Vossen op de website van Club Brugge.

  Vossen verwacht geen aanpassingsproblemen. "Deze club is alom geprezen voor haar familiale karakter. Ik zal me hier onmiddellijk thuis voelen. Mijn honger is heel groot om het op het veld opnieuw waar te maken en bij te dragen aan de successen die Club Brugge nastreeft."

  "Het seizoen zal voor mij geslaagd zijn als we één of meerdere prijzen pakken. De titel pakken staat natuurlijk bovenaan op het lijstje, dat is geen verrassing. Club hunkert al jaren naar de titel. We zullen er samen alles aan doen om dat doel te bereiken."

  Vossen was als kind van al supporter van Club Brugge. "Dat klopt, maar het heeft geen invloed gehad op mijn beslissing. Het is een leuke anekdote dat ik nu dat mooie shirt voor de komende vijf seizoenen mag dragen", aldus Vossen.

  Vossen: "Familiale aspect speelde rol in beslissing om terug te keren"

  De transfer van Jelle Vossen naar Club Brugge is zo opmerkelijk omdat de aanvaller pas vorige maand een langdurig contract bij de Engelse tweedeklasser Burnley had ondertekend. Op de website van Burnley geeft Vossen nog wat meer uitleg bij zijn beslissing om terug te keren naar België.

  "Na mijn definitieve transfer naar Engeland had ik het niet makkelijk, vooral op familiaal vlak", vertelt Vossen. "Mijn vrouw en ik stapten deze zomer in het huwelijksbootje en we moesten onmiddellijk onze familie en vrienden achterlaten."

  "Met Burnley heb ik nooit problemen gehad, ook niet met de mensen in en om de club of met de supporters. Ik voelde me welkom en daar wil ik iedereen voor bedanken. Maar na overleg met mijn familie leek het me beter om terug te keren naar België. Dat was de beste beslissing voor alle partijen."