• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Pieters na winst in Praag: "Een overweldigend gevoel"

  Thomas Pieters met zijn trofee van de Czech Masters.

  Thomas Pieters heeft afgelopen weekend met zijn zege op de Czech Masters in Praag de mooiste overwinning van zijn carrière behaald. De 23-jarige Belg is daarmee ook al zo goed als zeker van zijn deelname aan de Olympische Spelen.

  Voor Thomas Pieters was het zijn allereerste overwinning op de European Tour. "Een wedstrijd van de European Tour winnen is echt een overweldigend gevoel. Ik heb er amper woorden voor. Het is een droom die uitkomt", vertelt Pieters.

  "Deze overwinning betekent echt ontzettend veel voor mij. Dit is waar ik al mijn hele leven zo hard voor gewerkt heb. Het is geweldig dat ik al zo vroeg in mijn carrière een eerste titel kan pakken."

  "Mijn familie heeft van zaterdag op zondag de hele nacht gereden om erbij te kunnen zijn in Praag, ook al had ik gezegd dat dat niet nodig was. Ik vreesde dat ik wat nerveus zou worden door hun aanwezigheid, maar het was wel fantastisch dat ze erbij waren."

  Pieters houdt aan zijn zege in Praag zo'n 166.000 euro over en is nu ook zeker van deelname aan de European Tour voor de volgende twee jaar.

  Bovendien verbetert hij ook zijn plaats op de wereldranking (van de 245e naar de 141e plaats) en de olympische ranking. Pieters heeft zo zijn ticket voor Rio 2016 zo goed als op zak.

  Tweet