• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "WK behoort niet meer tot de mogelijkheden"

  Jasper Stuyven op het Vuelta-podium na rit 8.

  Jasper Stuyven is door een breukje in zijn hand al weer thuis na de Vuelta. Stuyven boekte in Spanje wel een fraaie zege door de achtste rit te winnen, maar moet door de blessure wel zijn WK-aspiraties opbergen. "Ik zit met een dubbel gevoel", zegt de renner van Trek.

  Jasper Stuyven kwam zaterdag in de achtste Vuelta-etappe ten val, maar dat belette hem niet om de rit te winnen. Toen 's avonds bleek dat Stuyven een breukje had opgelopen in zijn hand, moest de renner noodgedwongen uit de Vuelta stappen.

  "Ik sta dan ook met een dubbel gevoel weer in het land", vertelt Stuyven. "Ik ben heel tevreden met mijn overwinning, maar het is ook jammer dat de Ronde van Spanje er al op zit voor mij. Ook het WK behoort niet meer tot de mogelijkheden."

  "Ik voelde na die val al wel iets, maar pas na de aankomst werd het steeds erger. Het is nu afwachten hoe lang ik buiten strijd zal zijn. Misschien kan ik nog Parijs-Tours of Parijs-Bourges rijden, maar het zal afhangen van wat de dokters zeggen na de operatie."

  "Ik heb dit jaar al veel pech gehad. In het begin van het seizoen voelde ik al wel dat ik dit jaar sterker geworden was, maar ik kon dat nooit laten zien."

  "Als ik op de goeie weg was, had ik telkens weer pech. Daarom ben ik wel bij dat het in de Vuelta eindelijk eens gelukt is voor mij, in mijn tweede jaar als prof."