• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 6: ketchup, sauna in Westerlo en een wegwijzer

  Harm van Veldhoven zag gisteren af in de sauna van Westerlo.

  Net voor de interlandbreak hebben de clubs in eerste klasse weer voor enkele opvallende taferelen gezorgd. Ontdek hier de verhalen achter de ketchupfles van Michel Preud'homme, de lange haarlokken van Romeo Gillet en de wegwijzer voor Johan Walem.

  Club Brugge - Standard: 7-1

  De ketchupfles van Michel Preud'homme

  Club Brugge verwende zijn fans in de topper tegen Standard. Vooral Abdoulay Diaby kon met vier doelpunten zijn criticasters lik op stuk geven.

  Ook Club Brugge-coach Michel Preud'homme was in zijn nopjes met de prestatie van Diaby. Na het tweede doelpunt van Diaby pakte de Club-trainer uit met een opvallend vreugdegebaar.

  Preud'homme schudde met een denkbeeldige ketchupfles. "Soms komt er bij Diaby niets uit, soms komt alles tegelijk. Vandaar mijn beweging", was de verklaring van Preud'homme.

  De ruggen van de Standard-fans

  Terwijl de supporters van Club Brugge een stevig feestje konden bouwen, moesten hun Luikse collega's opnieuw een bittere pil slikken. Ze uitten dan ook hun ontevredenheid door ostentatief met hun rug naar het veld te staan.

  De knuffel voor Eric Deflandre

  Eric Deflandre moest voor deze topper de fakkel overnemen van Slavoljub Muslin, maar voor Deflandre werd het geen prettig debuut als T1.

  Na het laatste fluitsignaal kreeg Deflandre dan ook een troostende knuffel van zijn Brugse collega. "De trainer was duidelijk het probleem niet", gaf Standard-spits Ivan Santini mee. "De mentaliteit bij de spelers zit gewoon fout."

  Westerlo - Anderlecht: 0-3

  De sauna in Westerlo

  Het was gisteren de warmste 30 augustus sinds 1901, het begin van de periode waarin het KMI dagrecords beschouwt.

  Het kwik in Ukkel haalde gisteren 30,3 graden, maar ook in Westerlo was het erg warm. Westerlo-coach Harm van Veldhoven leed zichtbaar onder de hitte.

  Zijn spelers maakten hun truitje tegen Anderlecht niet echt nat, hoewel Van Veldhoven duidelijk het goeie voorbeeld had gegeven.

  Het zoontje van Guillaume Gillet

  Anderlecht kon gisteren geen beroep doen op Guillaume Gillet, die door een kuitblessure niet speelklaar was geraakt.

  De middenvelder was wel aanwezig in 't Kuipje en had voor de gelegenheid zijn zoontje meegebracht. De uitdrukking "Zo vader, zo zoon" is hier duidelijk van toepassing.

  Oostende - Zulte Waregem: 0-2

  De zomerhit van Marc Coucke

  Oostende weet weer wat verliezen is dankzij Zulte Waregem. De fans van Essevee lieten de kans niet liggen om Oostende-preses Marc Coucke te jennen met zijn eigen zomerhit.

  Het eerbetoon aan Junior Malanda

  Er was aan de kust ook tijd voor een ingetogen moment. De supporters van Zulte Waregem eerden in de 28e minuut ex-Essevee-speler Junior Malanda. Malanda, die begin dit jaar het leven liet bij een auto-ongeluk, zou vorige vrijdag 21 jaar geworden zijn.

  Moeskroen-Péruwelz - Kortrijk: 0-1

  De wissel van Johan Walem

  Moeskroen-Kortrijk werd een wedstrijd om snel te vergeten, maar Johan Walem moest achteraf toch een klein brandje blussen. Na amper 38 minuten haalde hij Nebosja Pavlovic, nota bene de aanvoerder, al naar de kant.

  "Het was slecht, slecht, slecht. Ik kon er vijf of zes vervangen. We hielden geen bal bij. Ik moest iets doen om de groep wakker te schudden", was de verklaring van Walem.

  De wegwijzer voor Johan Walem

  Voor Johan Walem was de ontmoeting met Moeskroen toch wel een beetje speciaal. Walem leek enkele maanden geleden op weg naar Moeskroen, maar koos uiteindelijk voor het trainerschap bij Kortrijk.

  Met een ludieke wegwijzer boven de E17 wilden de fans van Moeskroen Walem de weg naar het stadion tonen. "Dat kwam ons goed uit, want onze chauffeur moest voor het eerst naar Le Canonnier rijden", reageerde Walem.

  AA Gent - KV Mechelen: 2-2

  De bijna-val van Hein Vanhaezebrouck

  AA Gent kon maar op de valreep een nederlaag tegen KV Mechelen afwenden. Ei zo na liep coach Hein Vanhaezebrouck ook averij op, maar hij kon op het nippertje een uitschuiver vermijden.