• home
 • video
 • pas verschenen

  Maria Sjarapova past voor de US Open

  Geen Sjarapova op de US Open

  Een aanslepende beenblessure houdt Maria Sjarapova weg uit de US Open. "Ik deed er alles aan, maar had te weinig tijd om fit te raken", zegt de nummer 3 van de wereld. Ze besliste om verstek te laten gaan na enkele trainingen in New York.

  Maria Sjarapova staat al sinds haar nederlaag tegen Serena Williams in de halve finale van Wimbledon aan de kant. Ze paste al voor de toernooien van Toronto en Cincinnati.

  Nu moet ze dus ook de US Open, waar ze het derde reekshoofd was, laten schieten. "Jammer genoeg kan ik niet meedoen op de US Open", meldt ze.

  "Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn, maar ik had te weinig tijd. Tegen mijn geweldige fans wil ik nog zeggen dat ik er over enkele weken in het Aziatische luik opnieuw zal staan. Ik hoop mijn seizoen nog sterk en gezond te beëindigen."

  Sjarapova, die de US Open in 2006 won, leek een van de weinige speelsters die het Serena Williams moeilijk kon maken om een Grandslam af te ronden. Als de 33-jarige Williams in New York wint, heeft ze dit jaar alle grandslamtoernooien gewonnen.

  Facebook-bericht van Sjarapova