• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal: "Boeckmans nog zeker zeven dagen in een coma"

  Kris Boeckmans herstelt van zijn zware val.

  De dokters houden Kris Boeckmans nog een week langer in een kunstmatig coma na zijn zware val in de Vuelta. "Zijn situatie is wel stabiel", laat Lotto-Soudal weten.

  Kris Boeckmans kwam zaterdag zwaar ten val in de Vuelta. De renner wordt sindsdien in een kunstmatig coma gehouden. Maandag werd de verdovingsmedicatie afgebouwd, maar de letsels aan zijn longen verhinderden dat Boeckmans zelfstandig kon ademen. Daarop werd beslist om hem nog zeker zeven dagen in een coma te houden.

  "Maar desondanks kan de situatie als stabiel bestempeld worden", zegt Lotto-Soudal. "De letsels aan Boeckmans' longen zijn het gevolg van de impact op zijn borstkas. Het vocht rond de longen verhindert momenteel een zuurstofopname via de longblaasjes. Dat vocht zal langzaam op een natuurlijke wijze moeten verdwijnen."

  "De familie van Kris wil iedereen bedanken voor de vele blijken van steun die zij de afgelopen dagen mochten ontvangen."