• home
 • video
 • pas verschenen

  Januzaj speelt een jaartje voor Borussia Dortmund

  Adnan Januzaj krijgt rugnummer 9 bij Dortmund.

  Adnan Januzaj zoekt dan toch andere oorden op. Bij Borussia Dortmund wil de Rode Duivel verder aan de weg naar boven timmeren. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester United. Januzaj zal met rugnummer 9 spelen bij Dortmund.

  Adnan Januzaj werd in de transferperiode aan heel wat - voornamelijk Engelse - clubs gelinkt. Maar de fijnbesnaarde aanvaller weigerde elke overgang.

  Naar Borussia Dortmund had Januzaj blijkbaar wel oren. Hij wordt voor één seizoen uitgeleend aan de Duitse topclub.

  Dortmund is na een dramatisch seizoen een nieuw hoofdstuk aan het schrijven, zonder de charismatische Jürgen Klopp, maar met Thomas Tuchel als coach.

  Dat ze bij Dortmund wel muziek zien in de transfer van Januzaj wordt duidelijk uit het rugnummer dat de Rode Duivel gekregen heeft: 9. Januzaj zal onder meer de concurrentie moeten aangaan met Marco Reus.

  "Ik ben naar Dortmund gekomen omdat dat een zeer goeie club is", zegt Januzaj. "Hier wil ik me voort ontwikkelen. Ik hoop dat het een leuk seizoen wordt."

  "Mijn doelen? Ik wil hier grote dingen bereiken. Misschien kunnen we zelfs een prijs in de wacht slepen." Bij Dortmund zijn ze tevreden met hun aanwinst. "Hij kan op veel posities uit de voeten", zegt technisch directeur Michael Zorc. "Met Adnan erbij is onze aanval compleet."