• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke onzeker voor Bosnië, Fellaini mist zijn vliegtuig

  Marc Wilmots geeft aanwijzigingen op de training.

  De Rode Duivels hebben maandag in de gietende regen een eerste keer getraind in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel van donderdag tegen Bosnië. Marouane Fellaini was er niet bij: hij miste zijn vliegtuig. Christian Benteke moet mogelijk verstek laten gaan voor donderdag.

  Een handvol spelers ontbrak maandag in de vooravond op de eerste training. De opvallendste afwezigen waren Man.Utd-spelers Marouane Fellaini en Adnan Januzaj. Fellaini had zijn vliegtuig gemist, Januzaj vertoefde in Duitsland om zijn uitleenbeurt naar Dortmund af te ronden.

  "Een vliegtuig missen kan iedereen overkomen, dat is niet zo'n probleem", minimaliseerde bondscoach Marc Wilmots. "Hij heeft vanmiddag nog in zijn eentje getraind. Als straf moet hij de technische staf een glaasje champagne trakteren."

  Ook geen spoor op het trainingsveld van Radja Nainggolan. Die speelde gisteravond met AS Roma nog de topper tegen Juventus en verkoos een recuperatietraining op de hometrainer, maar morgen sluit de middenvelder gewoon aan.

  Minder goed nieuws was er van Christian Benteke en Moussa Dembele. Benteke heeft een dijverrekking en de bondscoach heeft noodgedwongen een vraagteken moeten plaatsen achter de naam van de Liverpool-spits. "We bekijken zijn situatie dag per dag. Als hij woensdag niet kan trainen, zal hij donderdag niet spelen", zegt Wilmots.

  Dembele sukkelt dan weer met een blessure aan zijn enkel. Een scan moet meer duidelijkheid scheppen over de ernst van die blessure. "Daarna zullen we beslissen of we nog iemand moeten oproepen", aldus Wilmots, die nog meegaf dat ook Januzaj last heeft van een kleine blessure.