Witte rook uit Liverpool: Benteke wordt ploegmaat Mignolet en Origi

  Benteke draagt vanaf nu het shirt van Liverpool.

  De kogel is door de kerk. Christian Benteke verhuist van Aston Villa naar Liverpool, dat heeft Liverpool officieel bekendgemaakt. Volgens de BBC betaalt Liverpool 46 miljoen euro voor de Rode Duivel. Daarmee is Benteke de duurste Belgische voetballer aller tijden.

  De transfer van Benteke naar Liverpool hing al een aantal dagen in de lucht. Vandaag kwamen Aston Villa en Liverpool tegelijk met de officiële bevestiging. "Benteke heeft zijn handtekening gezet onder een contract van lange duur bij Liverpool na succesvolle medische tests in Londen."

  Liverpool was bereid de opstapvergoeding in het contract van Benteke te betalen, zo'n 46 miljoen euro. Dat maakt de spits de duurste Belgische voetballer ooit. In 2012 betaalden Chelsea en Zenit Sint-Petersburg elk 40 miljoen euro voor respectievelijk Eden Hazard en Axel Witsel.

  Benteke speelde drie seizoenen voor Aston Villa. Met 49 doelpunten in 101 wedstrijden wekte hij de interesse van heel wat Engelse topclubs. Liverpool, dat net Raheem Sterling voor 68 miljoen euro verkocht aan Manchester City, trok uiteindelijk aan het langste eind.

  "Ik ben heel blij om hier te zijn en wil de eigenaar en manager Brendan Rodgers bedanken voor hun enorme inspanningen", reageert Benteke op de website van Liverpool.

  "Ik denk dat Liverpool de goede club is voor mij. Toen ik hier speelde met Aston Villa kreeg ik een goed gevoel. Om nu dit shirt te mogen dragen is een opwindend gevoel. Liverpool is een grote club, die vele titels heeft gewonnen en vijf keer de Champions League."

  Bij Liverpool wordt Benteke herenigd met Rode Duivels Divock Origi en Simon Mignolet. "Ik heb nog niet met hen gesproken over het leven in Liverpool, maar dat zal ik meteen doen als ik ze zie. Hopelijk zullen ze me helpen."

  Top 10 duurste Belgische transfers (in euro):

  1. Christian Benteke (Aston Villa-Liverpool) - 45,6 miljoen (2015)
  2. Eden Hazard (Rijsel-Chelsea) - 40 miljoen (2012)
  2. Axel Witsel (Benfica-Zenit) - 40 miljoen (2012)
  4. Romelu Lukaku (Chelsea-Everton) - 35 miljoen (2014)
  5. Marouane Fellaini (Everton-Manchester United) - 32,5 miljoen (2013)
  6. Marouane Fellaini (Standard-Everton) - 22 miljoen (2008)
  7. Kevin De Bruyne (Chelsea-Wolsburg) - 21,5 miljoen (2014)
  8. Moussa Dembele (Fulham-Tottenham) - 19 miljoen (2012)
  8. Thomas Vermaelen (Arsenal-Barcelona) - 19 miljoen (2014-
  10. Divock Origi (Rijsel-Liverpool) - 12,5 miljoen (2014)