• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "De supporters mogen meer duwen"

  Wellens heeft alleen maar positieve ervaringen met de fans in Frankrijk.

  Tim Wellens is aan een vrij geruisloze Tour bezig, maar heeft natuurlijk ook een mening over het incident met Chris Froome gisteren. "Dat heeft hij niet verdiend", aldus Wellens. Zelf heeft de jonge Belg van Lotto-Soudal alleen nog maar positieve ervaringen met de fans gehad.

  "Gisteren was opnieuw een heel warme dag in de Tour", opent Wellens. "We hebben ook heel hard gereden totdat de ontsnapping weg was. Voor Sagan was het een heel goede dag, maar hopelijk verliest André (Greipel) de moed niet. Want ik geloof nog altijd in zijn kansen op het groen. Hopelijk kunnen we daarvoor nog vechten tot het einde."

  Het incident met geletruidrager Chris Froome en de supporter die urine op hem gooide, is Wellens uiteraard ook niet ontgaan. "De urine op Froome is natuurlijk een teken van weinig respect. Ik vind het jammer dat het publiek dit doet. Hij heeft dat niet verdiend. Het klopt dat hij hard rijdt. Dat is bijna verdacht. Maar zolang hij niet gepakt wordt op doping, vind ik het niet eerlijk dat hij zo behandeld wordt."

  Zelf kan Wellens alleen maar positieve zaken vertellen over het publiek. "Bij mij persoonlijk heeft het publiek nog nooit zoiets gedaan. Ik vind het leuk dat er altijd veel volk langs de kant staat. Ook op de slotklim in Mende waren er veel toeschouwers. Ik ben in de laatste groep binnengekomen en toch werd er nog altijd geapplaudisseerd voor de renners. Dat is aangenaam voor de renners."

  "Ik vind het ook leuk dat ze iedereen aanmoedigen. Ik zou het wel appreciëren dat ze iets meer zouden duwen (lacht). In de Giro duwen de supporters altijd, maar hier in de Tour zijn ze veel strenger en rijden er ook meer délégués mee."

  "Ik drink nooit van water van supporters"

  "Er is ook een heel bekende man die altijd langs de weg staat met cola. Daar neem ik er meestal wel eentje van. Het is leuk dat supporters zo'n dingen doen."

  "Op heel warme dagen neem ik ook af en toe water van langs de kant. Maar daar durf ik nooit van te drinken. Je weet namelijk nooit wat er inzit, urine bijvoorbeeld. Maar het is heel leuk om fris water over je hoofd te kunnen kappen. Dat wordt zeker geapprecieerd onder de renners."