• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Een gemiste kans voor Cavendish"

  Mark Cavendish kon Greipel en co niet volgen.

  Mark Cavendish was de grote afwezige in de massasprint in Valence. De Britse sprinter van Etixx-Quick Step overleefde het snelle openingsuur niet en eindigde op meer dan een kwartier. "Ik wil geen excuses inroepen, maar ik zag vanochtend veel vermoeide renners", zegt ploegmanager Patrick Lefevere.

  "Natuurlijk is dit een gemiste kans", vertelde Patrick Lefevere na de aankomst in Valence aan Sporza. Mark Cavendish was een van de slachtoffers van de pittige openingsfase. De Brit moest de rol lossen op het eerste klimmetje van de dag en zag het peloton niet meer terug.

  "Blijkbaar moest Cavendish op 500 meter van de top afhaken. We hadden deze rit nochtans aangestipt en hadden voor de start opgewarmd op de rollen. Het is vreemd, want hij had me gezegd dat hij elke dag beter werd."

  Waarom kon Cavendish volgens Lefevere het peloton niet volgen? "Gisteren heeft Mark lang aangeklampt en Greipel niet. En ik wil geen excuses zoeken, maar ik zag vanochtend veel vermoeide renners."

  "We zaten gisteren in een hotel zonder airconditioning en het was er erg lawaaierig. In de Tour van 2015 zou dat niet mogen."

  Etixx-Quick Step toonde zich onderweg wel, want Kwiatkowski en Trentin zaten in de vlucht van de dag. "Ik vond dat ze veel moeite moesten doen om vooruit te geraken."

  "Ze kregen dan toch een paar minuten, maar enkele ploegen hebben nog niets gewonnen. De paniek slaat toe en ook vanavond zullen veel ploegen vloeken. Het wordt steeds nerveuzer."

  Stybar: "Er was tegenwind en er waren geen bochten"

  Met een aanval op 3 kilometer van de aankomst deed Zdenek Stybar Etixx-Quick Step eventjes dromen, maar de Tsjech werd onder de rode vod gegrepen.

  "De ploeg had gezegd dat er een klimmetje was. Ik zag een kans, maar er was tegenwind en er waren geen bochten. Dan is het heel moeilijk tegen het peloton. Ik hoopte dat iemand met me zou meegaan, maar dat was niet het geval. Ik heb gegokt en verloren."