• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Greipel: "Ploeg sleurde me door de etappe"

  André Greipel is zijn teamgenoten enorm dankbaar

  André Greipel veroverde al zijn 3e sprintzege in deze Ronde van Frankrijk. Toch bleek dat allerminst evident. "Het was afzien vandaag. Ik hoefde alleen maar de laatste 250 meter te sprinten", zegt Greipel. Marc Sergeant is niet verrast. "Als ik vandaag moest gokken, zette ik al mijn geld op hem."

  André Greipel duldde ook in Valence geen tegenstand. "De sleutel tot het succes vandaag? Bereid zijn om af te zien vanaf de eerste kilometer."

  "De ploeg heeft me in het eerste deel enorm gesteund. Zeker in de eerste 18 kilometer was het afzien bij de beesten. Ik kon werkelijk geen kilometer per uur sneller rijden."

  "Ik ben de hele ploeg dan ook heel dankbaar. Ze hielden me de hele dag netjes vooraan in het peloton. En in de laatste kilometers beukten ze voor mij in volle tegenwind. Ik moest alleen de laatste 250 meter sprinten."

  De zege doet André Greipel duidelijk deugd. De voorbije dagen waren voor hem dan ook geen pretje. "Ik heb last gehad van een zonneslag en ik ben gevallen. Dat bedierf de pret voor mij."

  Jens Debusschere: "Dit is genieten"

  Door de afwezigheid van Marcel Sieberg en Greg Henderson moest Jens Debusschere André Greipel bijstaan in de slotfase.

  "Dit is genieten. We waren een paar dagen geleden nog ontgoocheld na de net-niet-zege van Thomas De Gendt. Maar dit is mooi."

  De mannen van Lotto-Soudal hebben de zege niet cadeau gekregen. Het was knokken tot de laatste meters.

  "We moesten wat opletten, want we waren onderweg wat mensen kwijtgespeeld, waaronder Sieberg. Dus moesten we aankoppelen bij Giant of Katjoesja. Dat is ons goed gelukt."

  "Het geeft vertrouwen om naar de etappe in Parijs te trekken. Al snak ik wel naar de tweede rustdag."

  Marc Sergeant: "We zetten nu alles op Parijs"

  Ook manager Marc Sergeant was uiteraard tevreden. Het contrast met vorig jaar is groot, want toen wilde het maar niet lukken voor de Duitse sprintbom.

  "Die eerste zege is zo belangrijk. Eens je die te pakken hebt, tank je vertrouwen en ben je vertrokken voor meer. Vorig jaar was Greipel op zoek naar zichzelf. Als ik vandaag moest gokken, zette ik al mijn geld op hem."

  Door deze zege sluipt Greipel weer wat dichter in de stand voor groen. "Ik denk dat Peter Sagan vastberaden is om de groene trui te pakken. Wij zetten alles op Parijs."