• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-renner Frank Høj bekent dopinggebruik

  SaxoBank was de laatste ploeg van Frank Høj.

  De voormalige Deense wielrenner Frank Høj heeft toegegeven dat hij tijdens zijn carrière doping gebruikt heeft. "Maar na de Festina-Tour in 1998 ben ik ermee gestopt", zegt hij.

  Frank Høj deed zijn dopingbiecht om de Deense tv-zender TV2. "Ik moet jammer genoeg toegeven dat ik als neoprof epo gebruikt heb. Maar mijn gebruik ervan was zeker en vast niet genoeg om aansprekende resultaten te boeken", zegt de intussen 42-jarige Høj.

  Høj beweert dat hij na de beruchte Festina-Tour in 1998 stopte met het gebruik van verboden middelen. "Kijk maar naar mijn uitslagen in de periode daarna. Ze maken weinig indruk. Na het Festina-schandaal heb ik nooit meer verboden substanties willen gebruiken", aldus Høj.

  De Deen begon zijn carrière in 1995 bij Collstrop. Hij fietste ook nog voor onder meer Palmans (foto), US Postal, La Française des Jeux, Gerolsteiner en Cofidis. In 2010 hing Høj de fiets aan de haak na een seizoen bij SaxoBank.

  Høj werd in 1998 kampioen van Denemarken en won dat jaar ook onder andere Veenendaal-Veenendaal, de Omloop van het Waasland en de Franco-Belge. Dat was met voorsprong zijn meest succesvolle seizoen.