• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daviscup-kapitein Van Herck: "Onze spelers staan altijd paraat"

  Johan Van Herck: "Tegen Argentinië zeker op hardcourt"

  Een dag na de kwalificatie voor de halve finales blikt Daviscup-kapitein Johan Van Herck tevreden terug. België leidt na twee dagen met 3-0 tegen Canada. Van Herck kan het resultaat wel kaderen bij Sporza. "Het klopt dat de favorieten bij Canada niet meededen, maar onze spelers staan ook altijd paraat."

  Het was leuk opstaan voor Van Herck vanochtend: "Als je de wedstrijd met 3-0 kan afsluiten, valt er heel wat van je af."

  "Wij zijn vorige week aangekomen als groot favoriet, met het verhaal van Zwitserland - dat ook zonder zijn favorieten kwam - in het achterhoofd (3-2 in vorige ronde, red). Maar nu waren alle spelers topfit en zijn we blij dat we zaterdag al het ticket konden nemen."

  Van Herck beseft dat de afwezigheid van de toppers bij Zwitserland en Canada in het voordeel speelde van zijn kern: "We moeten dat kaderen en ik zie daarbij twee dingen: natuurlijk speelt het mee dat die jongens er niet zijn. Dat is voor ons ook de enige kans om misschien tot in de finale van de Daviscup te geraken."

  "Ten tweede - en daar wordt weinig aandacht aan gegeven, vind ik - zijn onze spelers wel altijd paraat. Ze zijn zelf met de vraag gekomen om vorige week zondag hier al te trainen."

  "We hebben een goed uitgebalanceerde ploeg, die vier à vijf krachten heeft die dicht bij elkaar liggen. Al staat David Goffin nu op de ranking hoger. Maar eigenlijk hebben we een ploeg die elke wedstrijd speelbaar maakt. Dat is een mooie basis om iets op te bouwen. Wij hebben dit jaar onze job gedaan."

  "Zeker hardcourt tegen Argentinië"

  In september wordt Argentinië de tegenstander in de halve finales. De Argentijnen zijn gravelspecialisten, België mag als organisator de ondergrond kiezen en gaat dus best voor een snelle court: "Daar zijn we nu volop mee bezig. Vanochtend hebben we de gesprekken opgestart."

  "Ik heb met elke speler apart gepraat over waar het beter kan na deze ontmoeting én over de voorbereiding op Argentinië. We zullen dan zeker op hardcourt spelen, de vraag is alleen hoe snel die moet zijn. En dat gebeurt in overleg met de spelers."

  Waar de baan wordt gelegd, is nog niet bekend. Vorst Nationaal, een Heizelpaleis of het Sportpaleis in Antwerpen wordt genoemd.