• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coucke: "Ik weet ook niet wat het seizoen gaat geven voor Rijsel"

  Marc Coucke heeft geen plannen om Rijsel over te nemen.

  Marc Coucke kennen we allemaal als eigenaar van KV Oostende, maar de flamboyante miljardair is ook minderheidsaandeelhouder bij de Franse eersteklasser Rijsel. In L'Equipe sprak hij zich uit over de transferpolitiek van de Fransen.

  In Oostende zwaait Marc Coucke de plak, maar bij de Franse club is hij slechts minderheidsaandeelhouder (5%). "Rijsel doet nu wat andere teams over enkele jaren ook moeten doen."

  Met de verkoop van Simon Kjaer (aan Fenerbahçe), Idrissa Gueye (aan Aston Villa), Adama Traoré (aan Monaco) en het definitieve vertrek van Divock Origi (naar Liverpool) lijken de Noord-Fransen niet sterker uit de transferperiode te komen.

  Maar toch blijft Marc Coucke optimistisch. "Voor de supporters zijn de genomen beslissingen misschien moeilijk te aanvaarden, maar ik denk dat Rijsel hier sterker zal uitkomen. Natuurlijk weet ik ook niet wat het volgende seizoen zal brengen. Dat zal afhangen van bepaalde spelers."

  "Vorig jaar was er ook commotie bij de komst van Soufiane Boufal, maar dat bleek een meevaller te zijn. De club heeft nu opnieuw geïnvesteerd in jonge spelers. Dat vind ik een heel goede strategie, maar ze zullen niet allemaal doorbreken."

  "Guillaume is een heel goede speler"

  Eén van die jongeren is onze landgenoot Baptiste Guillaume (foto). Hij werd weggeplukt bij degradant en grote concurrent RC Lens. De 20-jarige spits werd eerst genoemd bij KV Oostende, maar was geen spek voor de bek van de kustjongens.

  "Voor ons was Guillaume te duur. Maar zijn komst naar Rijsel is een heel goede zaak. De traditie van Belgische spelers bij Rijsel wordt zo verder gezet. Eigenlijk zouden er twee à drie Belgen moeten spelen. Dat zou veel Vlaamse supporters aantrekken."

  De samenwerking tussen de Fransen en Oostende kwam voor het eerst tot uiting bij de transfer van David Rozehnal deze zomer. De ervaren Tsjechische verdediger verlaat het Stade Pierre-Mauroy voor het Albertparkstadion.

  Andere spelers heeft Coucke voorlopig niet op zijn verlanglijstje staan. "De competitie in Frankrijk start pas over drie weken, terwijl wij volgende week al starten. We moeten dus eerder beslissingen nemen en kunnen niet wachten op spelers van Rijsel die eventueel gehuurd kunnen worden."

  "Voorzitter Seydoux doet het goed"

  Ambities om voorzitter te worden bij Rijsel heeft Marc Coucke helemaal niet. "Ik kom heel goed overeen met Michel Seydoux (de huidige voorzitter). We hebben veel contact en ik heb respect voor de beslissingen die hij neemt. Dat vraagt moed."