• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boskamp in de Tour: "Fan van Wellens en Keldermannetje"

  Jan Boskamp is enkele dagen in de Tour en dat zullen we geweten hebben. "Wielrennen is de op één na mooiste sport. Na cricket, ja", liet de voetbalkenner zijn lach enkele keren door Frankrijk bulderen.

  Jan Boskamp ademt voetbal, maar toch heeft de Sporza-analist ook een andere passie. "Ik ben een echte wielerliefhebber. Het is de op een na mooiste sport. Na cricket, ja."

  Boskamp blijkt ook een kenner te zijn. "Ik had op voorhand mijn geld op Greipel gezet, maar op een bepaald moment in de sprint begon ik toch te twijfelen. Maar hij was oersterk."

  Als Belgische Nederlander of Nederlandse Belg is het niet verwonderlijk dat Boskamp zowel een Nederlandse als een Belgische favoriete renner heeft. "Ik keek uit naar Wellens en Keldermannetje."

  "Maar Keldermannetje is op de tweede dag al op zijn smoel gevallen en Tim komt niet in zijn ritme. Volgend jaar heeft hij een nieuwe kans. Er zit niets anders op."

  Boskamp kwam vandaag pas aan in de Tour, maar hij kreeg meteen een onaangename verrassing. "De hitte hier is niet normaal. Ik zweet me echt de pest."

  "Ik word moe van die mensen die zeiken over Froome"

  Jan Boskamp schaart zich niet alleen in het kamp van Wellens en Keldermans, maar ook in dat van Froome. "Ik vind hem echt fantastisch. Ik word ook zo moe van die mensen die lopen te zeiken dat hij op Lance Armstrong lijkt en dat soort zaken."