• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sven Nys verlengt Belgische titel mountainbike

  Sven Nys neemt in stijl afscheid van het mountainbiken.

  Sven Nys heeft zich in zijn laatste mountainbikewedstrijd voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen gekroond. De 39-jarige titelverdediger was iedereen net als vorig jaar te snel af in Ottignies en kwam solo over de finish. Neoprof Jeff Luyten pakte verrassend het zilver, het brons was voor Kevin Van Hoovels. Nys was trots op zijn laatste kunstje in het mountainbiken. "Dat ik in de tricolore kan afsluiten als mountainbiker, is een heel fijn gevoel."

  Na één ronde was het kaf al van het koren in Ottignies. Een vijftal renners met onder meer Sven Nys, Kevin Van Hoovels en Jeff Luyten scheurde zich af. Ook Tom Meeusen mengde zich vooraan even in de debatten, maar gaf er in de tweede ronde al de brui aan.

  In de kopgroep probeerde Ruben Scheire de concurrentie van zich af te schudden, maar zijn aanval droeg niet ver. Enkel Van Hoovels moest na een slipper vooraan de rol lossen.

  In de tweede wedstrijdhelft trok Nys stevig van leer. Alleen de jonge Luyten kon de titelverdediger nog even volgen, maar ook hij moest zich uiteindelijk neerleggen bij het meesterschap van Nys en vrede nemen met zilver. Het brons ging na een knappe inhaalrace nog naar Van Hoovels.

  Met zijn vijfde Belgische titel neemt Sven Nys in stijl afscheid van het mountainbiken. "Dat ik in de tricolore kan afsluiten als mountainbiker, is een heel fijn gevoel. Het is een mooie herinnering aan mijn laatste seizoen", zei Nys.

  "Hier ben ik heel fier op. Op mijn oude dag dit nog doen, is niet evident. Dit is mijn vijfde titel en dat in een sport die niet mijn prioriteit was. Dit maakt mijn carrière als mountainbiker compleet."