• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rasmussen: "Froome? Ik wil niet over hem speculeren"

  De Tour-karavaan telt deze week enkele opmerkelijke gasten: na Lance Armstrong brengt ook Michael Rasmussen een bezoekje aan het Tour-peloton. De Deen, die in 2007 als gele trui uit de Tour werd gezet, kreeg uiteraard enkele vragen over Chris Froome.

  Michael Rasmussen (41) leek in 2007 op weg naar de eindzege in de Ronde van Frankrijk. Maar de Deense klimmer, op dat moment de leider, werd door zijn ploeg Rabobank uit de Tour gezet omdat hij over zijn verblijfsgegevens had gelogen.

  Rasmussen probeerde het na een dopingschorsing nog bij enkele bescheiden ploegen, maar zijn carrière eindigde in 2013. De Deen fungeert tegenwoordig als analist voor de Deense krant Ekstra Bladet.

  "Ik zal de laatste 9 dagen van de Tour volgen voor mijn werkgever", vertelde Rasmussen vanochtend bij de start in Rodez aan Sporza. "Ik heb dat de voorbije weken vanop het thuisfront gedaan. Nu is het een beetje anders, maar het is een fijne ervaring."

  Rasmussen werd vanmiddag omringd door een legertje journalisten, die zijn mening wilden weten over Chris Froome. Vooral het gewicht van de gele trui was een gespreksonderwerp.

  "Maar ik heb in een verder verleden ook magere leiders gezien, hoor", zei Rasmussen, die zelf nog altijd bijzonder scherp staat. "Froome is bezig met zijn gewicht en dat zorgt voor een verschil."

  "Hoe Froome dat doet? Ik weet niet hoe hij traint. Maar ik wil niet over hem speculeren. Ik fiets al een tijdje niet meer op dit niveau. Ik heb het op een andere manier gedaan, niet echt volgens de regels."

  Tweet: