• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Kortrijk heeft opvolger van Henkinet te pakken

  Lentz kreeg zijn jeugdopleiding bij Racing Genk.

  KV Kortrijk heeft een vervanger gevonden voor Laurent Henkinet, die naar Waasland-Beveren verhuisde. De 23-jarige Gilles Lentz komt over van tweedeklasser Roeselare en tekende een contract voor drie seizoenen in het Guldensporenstadion.

  Lentz komt uit de jeugdopleiding van Racing Genk. Daar stootte hij vanuit de jeugdploegen door tot de A-kern. In 2012 maakte de doelman de overstap naar Roeselare. Bij de tweedeklasser groeide hij in drie seizoenen uit tot een onbetwiste titularis. Vorig seizoen stond hij 33 matchen onder de lat en hield hij negen keer de nul.

  Lentz moet bij Kortrijk de leemte opvullen die Laurent Henkinet liet en de concurrentie aangaan met Darren Keet en Remi Pillot. Kortrijk opent volgende week de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Standard.