• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome krijgt urinedouche van wielerfan: "Walgelijk"

  Chris Froome was geëmotioneerd na de finish.

  Hoewel Chris Froome de gele trui stevig in handen heeft, beleeft de Brit geen al te fijne dagen in de Tour. Op weg naar Mende moest Froome een nieuw incident slikken: een toeschouwer trakteerde de leider op een portie urine.

  Chris Froome was na de aankomst in Mende duidelijk aangedaan door wat er zich onderweg had afgespeeld. "Een toeschouwer gooide een flesje urine naar mij en schreeuwde "Gedopeerd". Dat is een heel grote ontgoocheling", legt Froome uit.

  "Ik vind dat walgelijk. Zoiets doe je niet. We werken keihard om dit te doen. Het voorval toont een gebrek aan respect."

  Froome wijst ook met een vinger naar het gedrag van de media. "De berichtgeving van sommige media is niet professioneel. Dat heeft dit incident mee veroorzaakt."

  Is volgens Froome met dit incident het dieptepunt bereikt? "Ja, want niemand verdient het om op deze manier behandeld te worden."

  "Het is gelukkig wel een minderheid van de toeschouwers die zoiets doet. We krijgen ook veel steun en die mensen wil ik bedanken. Maar enkele individuen verknallen het voor iedereen."

  Mevrouw Froome haalt uit naar Jalabert en co: "Dommeriken"

  Op Twitter doet Michelle Froome, de echtgenote van de geletruidrager, nog een extra duit in het zakje. "Dit is niet waar sport over mag gaan. Hier walg ik compleet van."

  "Aan de journalisten die vinden dat ze gewoon maar "hun job" doen (door dingen te insinueren): het is jullie job om de feiten te verslaan. Niet de meningen van vooringenomen individuen. Ik hoop dat jullie opletten, Laurent Jalabert en Cédric Vasseur. Onwetende, onverantwoorde dommeriken."