• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belg Baptiste Guillaume moet Origi doen vergeten bij Rijsel

  Baptiste Guillaume (20) speelde sinds zijn 14e voor Lens.

  Rijsel heeft Baptiste Guillaume weggeplukt bij Lens. De 20-jarige Belgische spits, die sinds zijn 14e bij Lens zat, moet zo niet mee naar de Ligue 2. Zo blijft Rijsel ook volgend seizoen een Belgische connectie hebben: Guillaume neemt de plaats in van collega-aanvaller Divock Origi, die naar Liverpool trok.

  Rijsel gelooft in Guillaume. Die mocht een contract van vijf jaar tekenen. "Dit is een nieuw avontuur", zegt de stevige centrumspits van 1,89 meter.

  "Rijsel toonde een grote interesse en dat gaf de doorslag. Maar ook de komst van coach Hervé Renard, het sportieve project, de infrastructuur en de aanwezigheid van ervaren spelers speelden mee in mijn beslissing."

  Lens-trainer Antoine Kombouaré betreurt het vetrek van onze landgenoot: "Hij speelde al sinds zijn 14e bij ons en had hier een beschermd statuut. Maar in het voetbal is er geen plaats voor sentiment. Hij wordt nu een prof tussen andere profs."

  "Ik ben blij dat hij naar Rijsel kan. Hij zal er uit zijn pijp moeten komen en aan zijn statistieken werken, maar ik wens hem het allerbeste toe. Hij heeft enorm veel potentieel."