Ga naar de inhoud

Bartomeu houdt de touwtjes in handen bij Barça

 za 18 juli 2015 23:39
Bartomeu blijft de komende zes jaar voorzitter van Barcelona.
Joseph Maria Bartomeu is herverkozen als voorzitter van Barcelona. De 52-jarige zakenman kreeg ruim 54 procent van de stemmen achter zich en troefde daarmee overtuigend uitdager en ex-voorzitter Joan Laporta af. Bartomeu blijft dus ook de komende zes jaar preses bij de Catalaanse topclub.

Bartomeu nam in januari 2014 over van voorzitter Sandro Rosell, die moest aftreden nadat hij in opspraak was geraakt bij de transfer van Neymar. Begin dit jaar kwam Bartomeu zelf onder vuur te liggen en zag hij zich genoodzaakt om voorzittersverkiezingen te organiseren.

Dankzij het succesvolle seizoen van Barcelona, dat naast de titel ook de Copa del Rey en de Champions League won, was Bartomeu favoriet om zichzelf op te volgen.

Die rol maakte hij dus met verve waar. Ruim 54,6 procent van de Catalaanse socio's stelden hun vertrouwen in Bartomeu. Die won zo nog redelijk afgetekend van zijn drie uitdagers. Oud-voorzitter Joan Laporta, gesteund door clubicoon Johan Cruijff, kreeg 33 procent van de stemmen, de andere twee kandidaten (Agusti Benedito en Toni Freixa) speelden geen rol van betekenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.