• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants: "Toen ik zag dat Cummings won, werd ik zot"

  Jan Bakelants zag een unieke kans door de vingers glippen.

  Jan Bakelants en Greg Van Avermaet zaten in de vlucht van de dag, maar op de slotklim speelden ze geen rol. Vooral Bakelants baalde daarvan, want hij had zich weggecijferd voor zijn falende ploegmaat Romain Bardet. "Ik had het tempo van Cummings makkelijk kunnen volgen." Voor Van Avermaet was een 2 op 2 te hoog gegrepen. "Ik had de benen niet om mee te doen voor de zege."

  "Ik ben niet kwaad dat Bardet niet gewonnen heeft, maar ik had het wel gehoopt en verwacht. Het is verrassend dat je aan de finish dan verneemt dat Cummings toch nog gewonnen heeft", zegt Bakelants.

  "Dan word je zot. Cummings is een goeie coureur, maar ook een tijdrijder die zijn eigen tempo rijdt. Ik was beter bij hem gebleven, want zijn tempo kon ik volhouden."

  "In de sprint had ik zeker gewonnen. Drie keer trappen en je wint al. Maar ik dacht dat Romain een gewonnen zaak was. Dan maakte het niet veel uit of ik nu zesde of achtste werd. Dan doet dit pijn."

  Bakelants had zijn zinnen op de rit naar Mende gezet. "Ik wou vandaag winnen. Ik heb ook een paar keer moeten demarreren om mee te gaan. Bardet en Van Avermaet daarentegen hadden gewoon geluk."

  In de vlucht wond hij zich ook nog een paar keer op. "Golas deed iets waardoor mijn mentale evenwicht verstoord raakte: een strontdemarrage waardoor er geen lijn meer in de groep zat. Ik zat voortdurend te twijfelen: zelf gaan, werken, wachten..."

  Van Avermaet: "Goeie gevoel in de benen kwam maar niet"

  Greg Van Avermaet had eigenlijk een rustdag ingepland, maar het liep anders. "Ik kwam op een eigenaardige manier in de ontsnapping. Achter ons werd de baan afgesloten (door de renners van Sky) en zo was ik makkelijk mee."

  "Ik heb er het beste van proberen te maken en mij zoveel mogelijk proberen te sparen in de vlucht. Ik was voortdurend op zoek naar een beter gevoel in de benen, maar dat kwam maar niet. Dan weet je dat het op zo'n steile finish niet zal lukken. Ik had de benen niet om mee te doen voor de zege."