• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yattara naar Standard: "Kijk ernaar uit om op Sclessin te spelen"

  Voorzitter Venanzi glundert aan de zijde van aanwinst Yattara.

  Standard heeft met Mohamed Yattara een nieuwe spits te pakken. De 21-jarige Guineeër komt over van Olympique Lyon en zal in Luik een contract voor vier seizoenen tekenen. Jonathan Viera trekt de deur dan weer achter zich dicht bij Standard en verhuist naar Las Palmas.

  Yattara speelde sinds 2011 voor Olympique Lyon, maar kon daar geen gensters slaan. De Guineese international werd de voorbije seizoenen uitgeleend aan achtereenvolgens Arles-Avignon, Troyes en SCO Angers.

  Het voorbije seizoen kreeg hij voor het eerst zijn kans in de eerste ploeg van Lyon. In 23 wedstrijden wist hij drie keer te scoren.

  Bij Standard moet Yattara de plaats innemen van Ezekiel, die op weg lijkt naar Anderlecht. De aanvaller heeft alvast zin in zijn nieuwe Luikse avontuur. "Ik ben erg opgelucht, want de onderhandelingen hebben veel tijd gekost. Maar iedereen is nu tevreden ", klinkt het bij Standard TV.

  "Ik heel veel berichtjes ontvangen op mijn Instagram van Standard-supporters die wilden dat ik naar hier kwam. Dat gaf me een heel warm gevoel. Ik heb al veel gehoord over de supporters van Standard en kijk ernaar uit om op Sclessin te spelen."

  Viera verlaat Standard voor Las Palmas

  Terwijl Yattara Standard vervoegt, trekt Jonathan Viera definitief de deur achter zich dicht op Sclessin. De 25-jarige aanvaller werd sinds januari reeds uitgeleend aan Las Palmas en verkast nu definitief naar de Spaanse eersteklasser.

  Viera tekende een contract voor drie seizoenen met een optie op twee bijkomende jaren. Voor Viera is Las Palmas vertrouwd terrein. Hij genoot er zijn opleiding en speelde er van 2010 tot 2012 al in de eerste ploeg. Nadien volgden passages bij Valencia, Rayo Vallecano en Standard.