• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Voor deze ritten ben ik in de Tour gebleven"

  Een overgangsrit met een finale voor de punchers: in het Belgische kamp is het dan uitkijken naar Greg Van Avermaet en Jan Bakelants. Sporza had voor de start een gesprek met de twee Tour-Belgen over hun ambities.

  Hoe heeft Greg Van Avermaet de Pyreneeën overleefd? "In de eerste rit heb ik veel krachten verspeeld om mee te zijn in de ontsnapping, maar in de andere ritten heb ik me rustig gehouden", zei de BMC-renner vanmiddag bij de start in Muret.

  "Ik denk dat ik nog genoeg energie heb om er vandaag tegenaan te gaan. Voor deze ritten ben ik ook in de Tour gebleven. Deze etappes moeten me liggen", vertelt Van Avermaet.

  "Maar dat laatste denkt iedereen. De helft van het peloton wil ook in de goeie vlucht zitten, want vandaag zullen maar weinig ploegen willen controleren. Of dit een van mijn laatste kansen is? Op de tweede rustdag (dinsdag) hoop ik toch naar huis te gaan."

  Een andere Belgische kanshebber is Jan Bakelants, al sukkelt de AG2R-renner wel met rugpijn. "Ik heb er al enkele dagen last van en dan is het niet fijn om bergop te rijden. Het hindert mij een beetje, maar gisteren hoefde ik niet voluit te gaan."

  Wat is het strijdplan van Bakelants vandaag? "Ik probeer me te mengen in de oorlog. Deze Tour is nog geen succes geweest, maar het zal wel eens veranderen. Als mijn rug me met rust laat, dan denk ik dat ik er snel zal staan."

  Wordt Bakelants vandaag extra in de gaten gehouden? "In andere rittenkoersen wordt mijn naam voor elke vluchtersrit sowieso genoemd in de ploegbussen. De ploegen weten dat ik al vaker in de goeie vlucht gezeten heb. Maar hier is iedereen een man om te volgen."